Oyuncu Deniz Çakır, hakkında başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek üzere Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Çakır, adliye çıkışında yaptığı açıklamada, "Bahsi geçen hiçbir şeyi yapmadım. Suçlamalar benim bugüne kadar duruşuma ters." dedi.

ADLİYEDE İFADE VERDİ

İfade vermek üzere adliyeye gelen Çakır'ın görüntülenmemesi için yoğun güvenlik önlemi alındığı görüldü. Adliyede görevli basın mensuplarının önceden girebildikleri koridorlara girmesine izin verilmedi. Basın mensupları Çakır'ın ifade vereceği koridordan bariyer çekilerek uzaklaştırıldı. Çakır, bir süre avukatıyla savcılık kaleminde dosya inceledi. Çakır, daha sonra ifadesi alınmak üzere savcılık odasına alındı.

"SUÇLAMALAR BENİM BU GÜNE KADAR Kİ DURUŞUMA TERS"

Adliye çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Deniz Çakır, şöyle konuştu: "Yapılan suçlamaları kesinlikle reddettim. Ben bugüne kadar hiç kimseyi kadın, erkek, başörtülü, başörtüsüz, hayat tarzı, cinsiyeti, dini, inancı, rengi, için ayırmadım. Tam tersine birleştirmek için sosyal projelerde bulundum. Benim her zaman bu güne kadar duruşum ve yaptığım şeyler bellidir. Ayrıştırmak için değil, birleştirmek için bir sürü mücadele verdim. Bahsi geçen hiç bir şeyi de yapmadım. Zaten ifademi de verdim. Suçlamalar benim bu güne kadar ki duruşuma ters. Bir sanatçı bir kadını başörtülü, başörtüsüz diye ayırmaz. Benim hayatımda türbanlı, başörtülü, farklı dinden, renkten, ailemden, arkadaşlarımdan, hayranlarımdan bir sürü insan var. Bu güne kadar hepsini sarıp, sarmaladım. Hepsi beni çok severler. Şu anda da yanımdalar"

"BÜTÜN GÖRÜNTÜLER İNCELENDİ"

Deniz Çakır 'Olaya dair görüntüler var mı?' sorusuna da "Görüntüler var, sunduk. Şu anda yargı süreci var. Daha fazla konuşmam yasal olarak doğru değil. Bütün görüntüler incelendi, zaten ortada her şey" yanıtını verdi.

"ARABİSTAN'A GİDİN DEMEDİM"

Çakır, gazetecilerin "Arabistan'a gidin dediniz mi?" şeklindeki sorusuna da "Hayır" diyerek cevap verdi.

Editör: Barış Köksal