İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara'daki programın ardından bir televizyon kanalının ana haber bültenine katıldı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la görüşen Soyer, "Mansur Yavaş 'Belediyenin 12. katına bir oda var, hala oraya giremedim. Göz merceği taranarak girilen bir oda' dedi." diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Ankara'da televizyon kanalının ana haber bültenine konuk oldu. Soyer, İstanbul'daki seçim sonuçlarına dair değerlendirmelerde bulundu.

"MAZBATA MUTLAKA VERİLECEK"

Soyer, "Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet. Demokrasiden geri adım atmayacak kadar yol alındı. Bu mazbatayı mutlaka verecekler. Bütün bu gecikmenin, bütün bu sürecin bir çırpınış olduğunu düşünüyorum ama Türkiye'yi geri götürmeye kimsenin gücü yetmeyecek. O mazbata mutlaka verilecek, hak yerini bulacak" dedi.

İstanbul'da CHP'li Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'li Binali Yıldırım'ın yarıştığı seçimin ardından, AK Parti'nin geçersiz oyların yeniden sayılmasına yönelik itirazlarına dair de açıklamalarda buluna Tunç Soyer, "Defalarca sayıldı, defalarca itiraz edildi, defalarca incelendi. Rakam bu, çok net ortada. '10-15 bin civarında oyla başkan mı olur' demek, kabul edilebilir bir şey değil. Bu gerçekten devletin köklerinin en temel sütunlarının çökmesi anlamına gelir." diye konuştu.

"SEÇİM YENİLENİRSE CHP'NİN HAZIRLIĞI VAR MI" SORUSUNA YANIT

"İstanbul'da seçimler yenilenirse CHP'nin hazırlığı var mı" sorusuna Soyer, "Olanca gücümüzle yanında durup destek veririz. Türkiye Cumhuriyeti'nin gücüne, geleneklerine güveniyorum. Demokrasinin kat ettiği mesafeye güveniyorum. Ben bunları yapabileceklerini düşünmüyorum. Ama eğer olursa da, biz destek olmak için, gücümüze güç katmak için her şeyi yapacağız" yanıtını verdi.

GÖZ MERCEĞİ İLE GİRİLEN ODA

Ankara temasları sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı da ziyaret ettiklerini açıklayan Soyer, "Sayın Mansur Yavaş 'Belediyenin 12. katına bir oda var, hala oraya giremedim. Göz merceği taranarak girilen bir oda' dedi. O nasıl bir ruh hali? Bu ruh hali ile nasıl belediye yönetilir? Anlaşılır gibi değil gerçekten. Mansur Bey'e Allah sabır versin. Gerçekten çok zor bir iş. Bütün 25 yılın tortusunu, o ruh haliyle yönetilmiş belediyeyi, yeniden insanlara sevgi ve saygı ile hizmet edecek noktaya taşımak çok zor. Allah yardımcısı olsun" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Editör: Barış Köksal