Bangladeş’te 5 bin Rohingyalı Müslüman mültecinin yaşadığı Cox Bazar’daki kampta iki gün süren şiddetli yağmur ve rüzgarda bazı barınaklar yıkıldı.

Bangladeş’te 2 ay sürmesi beklenen yağmur mevsimi başladı. İki gündür süren şiddetli yağmur ve rüzgarda 5 bin Rohingyalı Müslümanın yaşadığı Cox Bazar’daki kampta bazı barınaklar yıkıldı. Naylonlarla kaplı barınaklar su içinde kalırken, mülteciler Ramazan’da hem oruç tutuyor hem de zorluklarla mücadele ediyorlar.

Myanmar’da evlerinin yakılması ve Budistlerin saldırısı üzerine komşu ülke Bangladeş’e kaçan 700 bin Rohingyalı Müslüman mültecilerin durumunun içler acısı olduğu bildirildi. Cox Bazar’da kalan 5 bin kadar Müslüman mülteci, doğuda Myanmar’ın, batıda ise nehrin bulunduğunu, hayat şartlarının zor olduğunu belirterek, dünyadan özellikle Müslüman aleminden yardım istedi. Mülteciler, kampların sel tehlikesi yaşanan bölgeden daha uygun bir alana taşınması gerektiğini dile getirdi. Kamplarda salgın hastalık tehlikesi bulunduğu ve bulaşıcı hastalık tehlikesinden de korkulduğu belirtildi.
Kaynak: iha