Buket Aydın'ın programına katılan Acun Ilıcalı, Yunanistan'da yaptığı Survivor'da kanal yöneticisiyle reyting listesine girmek için para karşılığında iddiaya girdiğini kazandıktan sonrada karşı taraftan birkaç kişinin işten çıkartıldığını anlattı.

TV8'in sahibi Acun Ilıcalı, CNN Türk'te yayınlanan 'Buket Aydın ile 40'a konuk oldu. Acun Ilıcalı, Buket Aydın'ın sunduğu programda kendisi için hazırlanan soruları cevapladı. İnsan psikolojisinden iyi anladığını söyleyen Ilıcalı, Yunanistan'da Survivor yarışması için anlaşma yaparken reyting sıralamasında 20 shareden yukarı yapamayacağı üzerine para karşılığında iddia girdiğini ve kazandığını anlattı.

"SEN YUNAN SEYİRCİSİNİ BİLEMEZSİN DEDİLER"

Buket Aydın'ın 'Dünyada çok başarılı oldunuz sebebi nedir?' sorusuna başına gelen komik bir olayla cevap veren Ilıcalı şunları söyledi: "İnsanlar çok iyi program yaptığımı değil de onları çok iyi çözdüğümü düşünerek program yaptığımı düşünüyor. Bunun bir deneyini Yunanistan'da yaptık. Yunanistan da Survivor share ortalamamız 62'ydi. Meksika'da 27 share ortalaması yaptık. Bunlar onlarda olabilecek en yüksek rakamlar. Bana siz Yunan seyircisini bilmezsiniz dediler. Ben 30 share alacağım dedim.

"PARA KARŞILIĞINDA KANALLA İDDİAYA GİRDİK KAÇ KİŞİ İŞİNDEN OLDU"

Karşımızdaki kişide bu kanal 8 shareden yukarısını almadı bu imkansız dedi. Sonra 30 share'nin altına ne kadar düşersek share başına 2 bin euro aşağı alayım yukarısına çıkarsam da 2 bin euro fazla alayım dedim. Onlarda 4 bin euro aşağı ve yukarı olsun dedi bende 5 bin euro olsun dedim. İlk zamanlar 20 share yapınca karşı taraf çok sevindi. Sonra biz 65 share almaya başladık. 200 bin euro oldu bölüm başına. Şimdi o arkadaş yardımcısı ve onun yardımcısı işten çıkartıldı. Biz bu sorunu Meksika ve Amerika'da da yaşadık. Yani bizim başarımız dünya genelinde."

SHARE (İZLENME PAYI) NEDİR?

Bir kanalın ve programın belirli bir zaman diliminde toplam televizyon izlemeden aldığı pay. Sahre, bir programın, reyting cihazlı açık televizyonların kaçında izlendiğini yüzde olarak verir.


kaynak: haberler

Editör: Barış Köksal