2019 yılına ilişkin bedelli ve dövizli askerlik ücretleri belli oldu. Buna göre, 2019 yılı bedelli askerlik ücreti 33 bin 230 lira, dövizli askerlik ücreti 5 bin 442 euro olarak belirlendi.

BAŞVURULAR 16 TEMMUZ'DA BAŞLAYACAK
Bedelli askerlikten yararlanacak yükümlülerin başvuruları 16 Temmuz'da alınmaya başlanacak, kura işlemi 2020 Ocak ayında yapılacak.

BEDELLİ ASKERLİK NEDİR?
Bedelli askerlik, Türkiye'de Osmanlı döneminden bu yana aralıklarla zorunlu askerlik'e alternatif olarak süre kısalması karşılığı nakit bedel ödenmesi mantığına dayanan bir uygulamaya verilen isimdir. Bedelli askerlik, ordunun ve devletin ihtiyaçlarının karşılanması ile bireylerin işlerini kaybetmemeleri esasına dayanarak çıkarılmaktadır

DÖVİZLİ ASKERLİK NEDİR?
Yurt dışında yaşayan veya çalışan ya da gemi adamı statüsüne sahip vatandaşların 38 yaşını tamamladıkları yılın sonuna kadar başvurmaları ve belirlenen meblağı yatırmaları halinde askerlik görevlerini yerine getirmiş sayılmalarına yarayan bir uygulamadır. Dövizli askerlik, sadece yurt dışında oturum ve çalışma vizesi olarak yaşayan ve çalışan kişilerin yararlanabileceği bir hizmettir.

Kaynak: Haberler

Editör: Barış Köksal