Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ile birlikte Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve Carntyne Uluslararası Fonu ortaklığında toplantı gerçekleştirdi.

Tepebaşı Belediyesi’nin temiz enerji konusunda çalışmaları aralıksız biçimde devam ediyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, bu kapsamda önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Tepebaşı Belediyesi, güneş enerji santrali konusunda çağrı mektubu olan belediyelerden Alpu Belediyesi ile birlikte Uluslararası Güneş Enerjisi Topluluğu Türkiye Bölümü (GÜNDER) ve Carntyne bilgilendirme etkinliğine ev sahipliği yaptı.

Türkiye’deki belediyelerin gelecek planlarında yerel güneş enerjisi stratejisi oluşturmak suretiyle kendi bölgelerinin güneş enerji potansiyelleri ile finansman olanaklarının belirlenmesi ve uygun projelerin hayata geçirilmesine destek olmak üzere GÜNDER ve Carntyne Uluslararası Fonu ortaklığında ve Actus Group Solar’ın katkılarıyla Tepebaşı Belediyesi’nde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Toplantıya Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın yanı sıra Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller, Tepebaşı Belediye Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Güneş Enerjisi Sanayicileri ve Endüstrisi Derneği (GENSED) Yönetim Kurulu üyesi ve Finans Komisyon Başkanı Hakan Uzunhekim, Carntyne Fonu Genel Müdürü Greg Garland ve İBT Solar İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Hamza Küçükyarma katıldı.

Toplantıda GENSED Yönetim Kurulu üyesi ve Finans Komisyon Başkanı Hakan Uzunhekim, Carntyne Fonu Genel Müdürü Greg Garland ve İBT Solar İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Hamza Küçükyarma gerçekleştirdikleri sunumlar ile yerel yönetimleri yapabileceği güneş enerjisi çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

“Temiz enerji konusunda örnek bir kurum konumundayız”

Toplantı karşılıklı görüş alışverişi ile sona ererken değerlendirmede bulunan Başkan Ataç, “Bugün misafirlerimiz ile birlikte oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Tepebaşı Belediyesi olarak temiz enerji konusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile zaten bu alanda örnek bir kurum konumundayız. Bu konumu daha da iyi noktalara taşımak adına çalışmalarımıza aralıksız şekilde devam ediyoruz. Tepebaşı Belediyesi; çevreyi koruyan ve geleceğimizi gözeten bir enerji politikası ile yönetilmeye devam edecek” ifadelerini kullandı.

Öte yandan konuk heyet, daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin temiz enerji alanındaki çalışmaları yerinde gördüğü bir gezi gerçekleştirerek yetkililerden bilgiler aldı.
Kaynak: iha