Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, ’12 Mayıs Anneler Günü’ sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Annelerin, toplumun en erdemli ve asli mimarları olduğunu vurgulayan Rektör Şenocak, tüm annelerin bu özel gününü kutladığı mesajında, "Hz. Adem’den sonra her insan, başka bir insanın bedeninden can bularak başladı hayata; Hz. Muhammed, Aşık Veysel ve daha niceleri. Bu yüzden yekvücut olmanın, bir olmanın, her koşulda vefalı olmanın gerçek karşılığı oldu annelik. Dahası da vardı. Merhamet, sevgi, şefkat, fedakârlık gibi pek çok yüce erdem yine annelikle gerçek anlamına ulaştı. Hiçbir karşılık beklemeksizin ömürlerini evlatlarına vakfeden annelerimiz, kadınlarımız, ailenin, toplumun ve bütün bir insanlığın her zaman en erdemli asli mimarları oldular. Çocuklarımızı ilkeli, sağduyulu, özverili ve vatanperver bireyler olarak yetiştirmek, geleceğe hazırlamak, topluma ve insanlığa faydalı olmaları için çalışmak her birimizce bu nedenle kutsal kabul edildi" ifadelerini kullandı.

"Yüce Türk milletinin toplumsal yaşamının yegâne ilkesi, hiçbir ayrımcılığa mahal vermeksizin her bir insan evladına kol kanat geren anne şefkati ve hoşgörüsünden beslenmiştir" diyerek sözlerine devam eden Rektör Şenocak, açıklamasını şu ifadelerle sonlandırdı:

"Büyük özverilerle bizleri yetiştiren annelerimize karşı vazifemiz, topluma faydalı bireyler olarak onlara emeklerinin boşa gitmediğini göstermek ve nihayetinde ülkemizi tüm annelere hak ettiği refahı sağlayan muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak olmalıdır. Bu anlamlı gün vesilesiyle cennet vatanımız için gerektiğinde en kıymetli varlıklarını, evlatlarını, eşlerini feda eden bu nedenle de hürmetlerin en büyüğüne layık olan annelerimizin anneler gününü kutluyor, sağlık ve huzur dolu bir ömür diliyorum."
Kaynak: iha