Osman Yaşar Tanaçan ve Doç. Dr. Feyyaz Bodur’un eğitmenliğini yaptığı Odunpazarı Belediyesi fotoğrafçılık atölyesine katılan öğrenciler, “Adım Adım Eskişehir” konulu fotoğraf sergisi açtı.

Osman Yaşar Tanaçan Fotoğraf Galerisi’nde gerçekleşen sergi açılışına Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Osman Yaşar Tanaçan, Feyyaz Bodur, fotoğrafçılık atölyesi katılımcıları ile çok sayıda Eskişehirli fotoğraf meraklısı katıldı. Serginin açılış konuşmasını Osman Yaşar Tanaçan ve Feyyaz Bodur yaptı.

Kendilerine verdiği destekten dolayı Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’a teşekkür eden Osman Yaşar Tanaçan, “İsimlerinin kalıcı olması için amatör arkadaşlarımızın Eskişehir’i adım adım fotoğraflamasını uzun bir süre içinde sağlamaya çalışacağız. Sergimizin adı o nedenle ’Adım Adım Eskişehir’. Bu, sergimizin üçüncü adımı, ilki İnönü, Metris Tepe ile İnönü Şehitliği, içeride göreceğiniz sergide ise Yunus Emre Külliyesi, mezarı ve Çatacık Ormanları var. Çatacık Ormanlarının çok büyük bir özelliği var. Düz, kalem gibi ağaçları var. Böyle ormanlar, dünyanın birkaç yerinde var. Eskişehir insanlarının biraz daha sakin, akıllı ve iyi düşünceli olmasının sebebi Türkmen Dağları’nda bulunan ormanların ve Çatacık Ormanlarının insanlara vermiş olduğu zihin açıklığıdır. Bunları bir kitap haline getirmeyi amaçlıyoruz. Zaman ayırıp atölyemize katılan arkadaşlarımız ile tanışmaktan ben çok memnuniyet duydum. Bu atölyelerimizde bize her zaman yol açan Kazım Kurt’a teşekkür ediyorum. Odunpazarı Belediyesi sosyal çalışmaları ile Türkiye’de sayılı belediyelerden, gurur duyuyoruz. Biz de gönüllü olarak çalışıyoruz” dedi.

Tanaçan’ın ardından Doç Dr. Feyyaz Bodur da bir konuşma yaptı. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Odunpazarı Belediyesi çalışanlarına kendilerine verdikleri destek için teşekkür eden Bodur, “Fotoğrafı daha ileriki yıllara taşımak için, sizlerle paylaşmak ve göstermek istedik. Bu güzellikleri Eskişehir’i tanıtarak yapmak istedik. Bundan sonra Eskişehir ve yöresini tanıtmak için atölye çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Tanaçan ve Bodur’un konuşmasının ardından "Adım Adım Eskişehir" adlı fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Başkan Kurt ve beraberindekiler, fotoğraf sergisini gezdi.
Kaynak: iha