BEBKA tarafından yaptırılacak, “Turizm Kaynaklarının Mekânsal Analizi ve Turizm Pazarlama Stratejisi” hizmet alımı ile ilgili bilgilendirme toplantısı Vali Özdemir Çakacak’ın başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Emir ve ilgili uzmanlar katıldı.

Eskişehir’in turizm değerlerinden bahseden Vali Çakacak, özellikle son yıllarda yerli turist sayısında ilimizde önemli bir yükseliş gözlendiğini söyledi. Eskişehir Valiliğinin koordinasyonunda, BEBKA tarafından Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesine yaptırılacak olan çalışmayla Eskişehir’in var olan turizm potansiyelini bir adım daha öteye götürüleceğini ifade eden Vali Çakacak, “İç Anadolu’nun merkezinde parlayan bir yıldız olan ilimizi daha ileri noktalara taşımak adına yapılacak olan projelere destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Eskişehir’deki mevcut arz kaynaklarının belirlenerek sınıflandırılması, mekânsal analizlerin yapılması ve mekânsal haritalarının geliştirilmesi, Eskişehir’deki mevcut turizm pazarının talep yönüyle (turist profili, motivasyonları, seyahat davranışları ve beklentileri) incelenmesi gibi konuların görüşüldüğü toplantının amacını açıklayan Vali Çakacak, “Eskişehir ilini ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden oluşan mevcut pazarın özellikleri ve beklentileri belirlenecektir. Eskişehir’in turizm kaynakları sınıflandırılarak farklı turizm pazarlarına göre konumsal yapıları tespit edilerek, ilimizin turizm arzının mekânsal dokusu, turizm potansiyeline göre yeterliliğinin analizi çıkarılacaktır” diye konuştu.

Projenin 10 ay gibi bir sürede tamamlanacağını ve süreçte ilgili tüm paydaşların katkılarının da alınacağını ifade eden Vali Çakacak, bu süre zarfında her bir turizm çekiciliğin öznitelikleri ile turizm talebine göre sınıflandırılarak veri tabanı oluşturulacağını söyledi.

Görüşlerin bildirilmesinin ardından toplantı sona erdi.
Kaynak: iha