Odunpazarı Belediyesi tarafından "Sokakta Hayat Var" sloganı ile gerçekleştirilen Sokak Sineması Etkinliği, 75. Yıl Mahallesi’nde devam etti.

Gerçekleştirilen film gösterimine Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’un yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Film Gösterimi öncesinde konuşma yapan Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Sinema günlerine ciddi önem veriyoruz. Bu doğrultuda da yazlık sinemaları hatırlatarak, sizlere kültür hizmetimizi sürdürüyoruz. Bugün mahallemizde göstereceğimiz film de umarım hem eğlenir hem de geçmişi hatırlarsınız. Mısır ve gazoz yazlık sinemaların temel materyalleriydi. Biz, onu da sunalım istedik. Hepinize geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Afiyet olsun diyorum ve iyi seyirler diliyorum” dedi. Başkan Kurt, konuşmasının ardından vatandaşlarla birlikte Mandıra Filozofu adlı filmi izledi.

Birol Güven’in senaryosunu yazdığı, yönetmenliğini Müfit Can Saçıntı’nın yaptığı, başrollerini ise Müfit Can Saçıntı, Rasim Öztekin ve Ayda Aksel’in oynadığı Mandıra Filozofu’nu izleyen vatandaşlar keyifli bir akşam geçirdi. Mısır ve gazoz ikramlarının da olduğu film gösterimine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Kaynak: iha