’10. Uluslararası Kaligrafi & Tipografi Etkinliği’ kapsamında düzenlenen çalıştaylar Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi atölyelerinde başladı.

Uygulamalı çalışmalar ile birlikte teorik bilgilerin de verildiği etkinlikte, Bilgi Üniversitesi Öğretim Elemanlarından Dr. Öğretim Üyesi İpek Torun grafik tasarım alanındaki birikimlerini sunarken, Selçuk Üniversitesinden Dr. Öğretim Üyesi Savaş Çevik ise kaligrafi alanındaki bilgilerini katılımcılar ile paylaştı. Gerçekleştirilen ’kaligrafi ve tipografi’ üzerine atölye çalışmalarında farklı illerden gelen sanatçılar hünerlerini sergiledi ve ders niteliğindeki birikimlerini öğrencilere aktardı.

Dr. Öğretim Üyesi İpek Torun, çalıştayın Anadolu Üniversitesi tarafından özveri ve özenle hazırlandığını belirterek etkinlikte yer aldığı için onur duyduğunu söyledi. Daha sonra grafik tasarım alanında kullanılan ’After Effect’ programından bahseden Torun, “After Effect grafik tasarımda görsel iletişim kurmanın bir yolu ve aracı. Bu program sayesinde görseli hareketlendirmek ve biçimlendirmek iletişime farklı bir boyut daha katıyor. Var olan görsel yapının verebileceği mesaja hareket eklenerek o mesaj güçlendirilebiliyor” ifadelerini kullandı.

Kaligrafi alanında eğitim veren Dr. Öğretim Üyesi Savaş Çevik ise gerçekleştirilen etkinliğin 10 yıldan beri devam ettiğinin altını çizerek, “Türkiye’de Mimar Sinan Üniversitesi kaligrafiye ‘Grafik’ başlığı altında yer verilirken Anadolu Üniversitesi’nde ise kaligrafi ayrı bir sanat dalı olarak görülüyor” açıklamalarında bulundu. Ayrıca etkinliğe çağrılmaktan gurur duyduğunu dile getiren Çevik, etkinliğin hem kaligrafi hem de tipografinin özelliklerini ve grafik sanatları olan ilişkilerini anlatması ve öğrencilere tanıtması bakımından da önemli olduğunu söyledi.
Kaynak: iha