Transcaspian Uluslararası Taşımacılık, Transit ve Lojistik fuarı, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de başladı.

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Transcaspian Uluslararası Taşımacılık, Transit ve Lojistik Fuarına, Azerbaycan Ulaştırma Bakanlığı, Azerbaycan Demiryolları, Devlet Hazar Taşımacılık şirketi ve Bakü Ulaştırma Ajansı’nın (BNA) yanı sıra bazı özel firmalar da katılım sağladı. Azerbaycan devlet kurumlarının ağırlıkta olduğu fuarda, lojistik ve ilgili sektörlerden toplam 15 ülkeden 85 katılımcı stant açtı.

Abşeron Lojistik Merkezi projesinin tasarımcısı Nevzat Kavlak, “Bakü şehri Lökbatan kasabasında gördüğünüz tesisi yaptık. Lojistik merkezimiz Lökbatan kasabasında 65 hektarlık arazide yer almaktadır. Bu ay sonunda resmi açılışı yapılacaktır. Bakü şehrinde yer alan yüklerin tek bir noktada, modern bir hizmet sunarak, şehrin gürültüsüne ve şehrin karmaşasına sokmadan ticaret merkezlerine ve sanayi bölgesine ulaşmasını sağlayacaktır. Bakü-Tiflis-Kars projesinin Bakü ayağındaki lojistik merkezi olacaktır. Lojistik merkezimizde yer alan saklama depoları ve terminalleri ile birlikte tüm müşterilerin ihtiyaçlarını tek bir noktadan görecek” dedi.

İki yıldır fuara katıldıklarını söyleyen BNA basın sözcüsü Mais Ağayev, “Bakü Ulaştırma Ajansı’nın projeleri Bakü’de ulaşımın iyileştirilmesine yöneliktir. Ajans son dönemki projelerini yollarda yayaların güvenliğine yöneltilmiştir. Bakü’de özel yaya geçitleri ve engelli geçitleri yeniden düzenleniyor. Kaldırımla yol arasında engeller yerleştiriliyor. Böylece kaza zamanı kaldırımda yürüyen yayların güvenliği sağlanıyor” ifadelerini kullandı.

Bu yıl 17’incisi düzenlenen Transcaspian uluslararası taşımacılık, transit ve lojistik fuarı 13 Haziran’a kadar devam edecek.
Kaynak: iha