Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan “100 Günlük Eylem Planı”nın Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için ilk adımları oluşturacağını söyledi.

ATO Başkanı Baran, yazılı bir açıklama yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı “100 Günlük Eylem Planı”nı değerlendirdi. Baran, ekonomiden yargıya, eğitimden sağlığa pek çok alanda reformlar içeren Eylem Planı’nın Türkiye’nin yeniden yapılanma sürecinde geçirdiği önemli değişim evresinde, ekonomi üzerinden oluşturulmaya çalışılan negatif kanaatlerin etkisizleştirilmesi bakımından hayati role sahip olduğunu söyledi.

Türkiye’nin son 15 yılda önemli atılımlar gerçekleştirdiğini hatırlatan Baran, şunları söyledi:

“Türkiye’nin gelişimini kalıcı hale getirmesi için yapısal reformlara ihtiyacı vardı. Eylem Planı’nda bu reformların gerçekleştirileceği, mali disiplinin korunması, yatırım ve istihdam düzeyinin artırılması için önemli çözümlere yer verileceği görülüyor. Kamu işlerinin hızlanması konusundaki kararlılık iş dünyasının karşılaştığı zorlukların giderilmesi açısından büyük önem taşıyor. Eylem Planı’nda eğitimden sağlığa, yargıdan ekonomiye tüm alanlarda ihtiyaç duyulan adımların kararlılıkla atılacağı anlaşılıyor. Cumhurbaşkanlığımıza ve bakanlıklarımıza bağlı kurumlarımızın 100 günde ve yaklaşık 46 milyar liralık bütçeyle hayata geçirecekleri 400 proje ile dünyaya Türkiye’nin gücünü gösterecektir. Bu plan Türkiye’nin dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmesi için ilk adımları oluşturacaktır. Eylem Planı, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.”
Kaynak: iha