Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 100 Günlük Eylem Planı hakkında, “Yapılacakların bir takvime bağlanması ölçülebilirlik açısından önemli. İcraatların ve faaliyetlerin tek elden denetimi ve takibi başarıyı getirecektir” dedi.

ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün açıkladığı 100 Günlük Eylem Planı hakkında değerlendirmelerde bulundu. İlk defa bir eylem planının 100 günlük kısa bir süreyi kapsadığına da dikkat çeken Özdebir, “Bu aslında yeni sistemin hıza ne kadar önem verdiğini de açıkça ortaya koymaktadır. Kısa sürede etkili sonuçlar elde etmeyi amaçlayan bu planların belirli periyodlarla açıklanacak olması programların başarısı açısından önemlidir” diye konuştu.

Devletin sadeleştirilmesi ve bakanlıklar arası koordinasyonun artırılmasının 100 günlük planın en önemli unsurlarından biri olduğunu da vurgulayan Özdebir, “Plandaki önemli unsurlardan birisi de yargıda entegrasyonun sağlanması ve yargılamaların bir takvime bağlanarak hızlandırılması. Yargılama sürelerinin öngörülebilir olması ekonomi açısından önemli bir unsur. Savunma sanayisindeki projelere devam ediliyor olması, nitelikli iş gücü yetiştirmeyle ilgili programlara önem verilmesi ve 81 ilde teknoloji atölyeleri kurulması insanımızın beceri ve kabiliyetini artıracaktır. Turizmde atılan adımlar ve turizmin çeşitlendirilmesi, tarım ve hayvancılık destekleri de önemli unsurlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yastık altındaki döviz ve altının ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili çağrısını da çok önemli bulduğunu aktaran Özdebir, “Kamuda bir tasarruf döneminin başlaması çok olumlu. Ayrıca 40 milyarlık kamu kaynağının tek hesaptan yönetilmesi ve takibi beklenen tasarrufu sağlayacaktır. Finansman kaynaklarının çeşitliliği de önemli bir unsur olmuştur. Bunun yanı sıra, yurtdışındaki temsilciliklerimizin artırılması, Emlakbank’ın yeniden etkin hale getirilmesi eylem planında önemli bulduğum noktalar” diye konuştu.
Kaynak: iha