YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, “Ülkemiz için stratejik alanlar olarak belirlediğimiz temel bilimler; fizik, kimya, biyoloji matematik ile tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı lisans programlarına ilk 15 tercihinde yer veren ve ilgili programa ilk 3 sırada yerleşen öğrencilere öğrenim süreleri boyunca burs vermeye devam ediyoruz” dedi.

Yükseköğretim Kurumları (YÖK) Başkanı M. A. Yekta Saraç, YÖK’ün destek bursları hakkında açıklamalarda bulundu. Resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla öğrencilere seslenen Saraç, “ ‘Yeni YÖK’ olarak 2016-2017 yılından itibaren ülkemiz için stratejik alanlar olarak belirlediğimiz temel bilimler; fizik, kimya, biyoloji matematik ile tarım, ziraat, orman, su ürünleri, yer bilimleri ve hayvancılık odaklı lisans programlarına ilk 15 tercihinde yer veren ve ilgili programa ilk 3 sırada yerleşen öğrencilere öğrenim süreleri boyunca burs vermeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

YÖK’ün destek burslarının verilmeye başlandığı ilk günden bu yana, gerekli şartları taşıyan binlerce öğrencinin bu fırsattan yararlandığına dikkat çeken Saraç, “Bu sene YÖK Destek Programının kapsamını genişleterek Felsefe bölümünü de YÖK Destek Bursu kapsamına aldık. Devlet üniversitelerimizde Felsefe programlarına ilk 15 tercihinde yer vererek ilk 3 sırada yerleşen başarılı öğrencilerimize karşılıksız 800 lira burs verilecek” dedi.

Ayrıca YÖK Başkanı Saraç, üniversite ve sanayi iş birliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli personel yetiştirilmesi hakkında da açıklamalarda bulundu. Saraç, “Üniversite-Sanayi iş birliği kapsamında sanayinin ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip,uygulama ve beceri yetkinliği yüksek insanların yetiştirilmesi için sektör temsilcileri ile iş birliğine giderek sektörel bazda bursların verilmesi ve istihdama yönelik protokoller de imzaladık” ifadelerini kullandı.

Bu sene tüm dünyayla birlikte Türkiye’nin de içinde bulunduğu Covid-19 salgınından ötürü üniversite adayları için online tercih yapabilecekleri YÖK Atlas programının devreye alındığını ifade eden Saraç, aday öğrencilerin burs detaylarına da sistem üzerinden ulaşabileceklerini aktardı. Saraç, “Üniversite adaylarımıza, üniversite tercihi yaparken burslara ve program içeriklerine ilişkin detaylı bilgilere Yükseköğretim Program Atlası’ndan (https://yokatlas.yok.gov.tr ) ulaşabileceğini hatırlatmak istiyor, tüm programlara yerleşecek öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kaynak: iha