Eğitim sektörüne “Zincir Okullar” ile giriş yapan Düşünür Okulları 2018-2019 eğitim ve öğrenme yılında Diyarbakır’da 11. kampüsünü açıyor.

Kısa zamanda. İstanbul, İzmir, Manisa, Trabzon illerinde 10 kampüse ulaşmış Düşünür Okulları, 2018-2019 eğitim-öğretim dönemi için de 11.Kampüsü ile Diyarbakır’da eğitim vermeye başlayacak. Alanında ve branşlarında uzman öğretmen ve yönetici kadrosu ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul ve Anadolu-fen lisesi kampüsü ile yaklaşık bin öğrenci kapasitesine sahip Düşünür Koleji Diyarbakır’da eğitimin geleceğine yön verecek. Anadolu ve Fen lisesi tercihlerinin yapıldığı, 9. sınıf kayıtlarının devam ettiği bu süreçte Düşünür Koleji Türkiye’nin en iyi liselerinden biri olmayı hedefliyor.

Düşünür Koleji Anadolu ve Fen Lisesi Genel Müdürü Mehmet Mekih Özalp, “Anadolu Lisemizde birinci yabancı dili çok iyi, ikinci yabancı dili ise iyi derecede bilen öğrenciler yetiştiriyoruz. Dünyada söz sahibi olmak isteyen gençler; öncelikle anadilini, mutlaka bir yabancı dili ve artı ikinci yabancı dili çok iyi bilmeli. Bu düşünce ile yola çıkarak hem uluslararası projeleri hem de ulusal projeleri ile farklı düşünen, fark yaratan ve özgün nitelikli öğrenciler mezun edeceğiz. Fen liselerimiz ise bilim insanı ve düşünme becerileri gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacı ile kurulmuştur. Öğrencilerimizin bölümü ile ilgili seçim yapılırken sadece ailenin ne istediği değil, öğrencinin yeteneği ve ne düşündüğünü de önemsiyoruz; bilim ve teknoloji bütünlüğünde emek harcayarak projeler üretip bu projelerle ulusal ve uluslararası alanda yarışmalara katılabilecek öğrencileriler yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Düşünür Koleji Anadolu ve Fen Lisesi kayıtlarında belirledikleri burs oranları üzerinden öğrenci alacaklarını da belirten Özalp, şunları kaydetti:

“Kampüsümüz yemekhane, bir adet kapalı spor salonu, 450 kişilik bir kültür merkezi ve konferans salonu, açık spor alanları, halı saha, tenis kortu ve yaşam alanlarına sahiptir diyerek ailelerin de özverili olmalarını iyi bir araştırma yapmalarını öğrencinin ilgi ve yeteneklerine uygun, beklentilerini karşılayacak, farklı kariyer ve eğitim olanakları sunan; çocuklarının da isteklerini ve düşüncelerini göz önünde bulundurarak tercih yapmaları gerektiğini belirterek, okula giden her öğrenciden beklenen en önemli sonuç akademik başarıdır. Başarı çok çalışmak ile değil, sistemli çalışmak ile sağlanıyor. Düşünme becerilerinin kazanılmış olması, zamanı etkili kullanmak, programlı çalışmak ve molalar vermek, aile ve ergen çatışmasında psikolojik danışma ve rehberlik desteği almak akademik başarının sağlanmasında en önemli rol oynayan etkenlerin başında geliyor ve tüm bunların sağlanabilmesi için çocuğun en iyi okulda, branşlarında uzman öğretmenler ile yol almasının gerekliğini vurguluyor. Düşünür Koleji, dünyanın ve ülkemizin eğitim ve öğrenme ihtiyaçlarına göre tanımlanmış, uzman eğitim kadrosu tarafından hazırlanmış özel programlarla öğrencilerin bir üst eğitim kurumuna hazırlanmalarını sağlar. Öğrenci merkezli bu program sadece bir hedefe yönelik hazırlık değil, aynı zamanda sürecin kendisini de önemseyerek zengin ve nitelikli bir öğrenme ortamı hazırlar. Düşünür Koleji öğrencisi ulusal ve uluslararası sınavlarda başarısı yüksek, anadili doğru ve etkin kullanan, anadilinden farklı en az bir dünya dilini de doğru ve etkin kullanan, en az bir enstrüman çalabilen, en az bir spor branşında kendini geliştiren, en az bir kodlama dilini bilen, en az bir sosyal sorumluluk projesi yapan, farklı düşünmeyi öğrenmiş, her alanda fark yaratan, tasarım odaklı düşünen, düşünme ve problem çözme becerileri gelişmiş, değişim ve dönüşümlere hızlı uyum sağlayan, işbirliği yapan ve takımın iyi bir üyesi olan 21. yüzyılın gerekliğini özümsemiş birey olarak yetişir.”
Kaynak: iha