Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Mavi Bayrak Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş, Seferihisar’ın 10 mavi bayraklı halk plajıyla Türkiye birincisi olduğunu açıkladı.

İzmir’de bulunan Seferihisar, 10 mavi bayraklı halk plajıyla Türkiye birincisi oldu. 2018 yılı mavi bayrak teslim töreni, Seferihisar Ürkmez Mahallesi Sağlık Ocağı Halk Plajı’nda yapıldı. Törende, Seferihisar’a 10 halk plajıyla beraber, Teos Marina ve bir özel işletmeye mavi bayrak verildi. 10 halk plajının mavi bayrakları Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Teos Marina’nın bayrağı Marina Müdürü Faruk Günlü tarafından alındı.

"Siyaset bir tercih işi"

Törende konuşan Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Türkiye’nin en çok mavi bayrağına sahip olduğumuz için gurur duyuyoruz. Seferihisar akvaryum gibi sahiliyle, olağanüstü güzel iklimiyle bunu hak ediyor. Umuyorum ki bizler bu coğrafyanın hakkını verir ve gelecek kuşaklara aynen bugün olduğu gibi pırıl pırıl sahiller bırakırız. Bunun tüm sahil belediyelerine ilham vermesini diliyoruz. Siyaset bir tercih işi. Çok büyük kaynaklarınız olduğu zaman her şeyi yaparsınız. Ama kaynaklarınız sınırlıysa tercihleriniz üzerinden onları gerçekleştirirsiniz. Bu halk plajlarında 12 cankurtaran, 12 temizlik görevlisi ve 12 saha görevlisi istihdam ederek bütçemizden fedakarlık ediyoruz. Ama biz bunun ne kadar önemli olduğunu düşündüğümüz için bu yola girdik. O nedenle mavi bayraklı en çok bayrağa sahip olan belediyeyiz. Bununla gurur duyuyoruz" dedi.

"Dünyada üçüncüyüz"

TÜRÇEV Mavi Bayrak Kuzey Ege Koordinatörü Doğan Karataş ise "Mavi bayrakta İspanya ve Yunanistan’dan sonra üçüncü sıradayız. Mavi bayrak, tüm dünyada çok önemsenen bir konu. Bu noktada Seferihisar’da yapılan çalışmaları takdirle karşılıyoruz. Seferihisar, Türkiye’nin Cittaslow (Sakin Şehir) başkenti. 2017 yılı itibariyle Birleşmiş Milletler’in kalkınma hedefleri konusunda 17 hedefi var. Bu hedeflerin en önemlileri de sürdürülebilir turizm, sürdürülebilir büyüme ve yerinde yerel istihdam şartlarını sağlamak. Seferihisar’ın Cittaslow’la birlikte yerelde kalkınma gibi çok önemli bir hedefi var. Seferihisar 12 mavi bayrağıyla cankurtaran, temizlik görevlileri ve saha görevlileri çalıştırıyor ve bunu Seferihisar’da yaşayanlardan seçerek yerinde istihdam sağlıyor. Seferihisar Belediyesini ve Seferihisarlıları tüm bu çabaları nedeniyle tebrik ediyorum" diye konuştu.

Mavi bayrak listesi

Seferihisar’ın 10 mavi bayraklı plaj listesi şu şekilde:

"Sığacık Büyük Akkum Plajı, Akarca İztur-Sertur Plajı, Akarca Halk Plajı, Akarca Gemisuyu mevkii Plajı, Akarca Bahadır mevkii Plajı, Doğanbey Ömür Beldesi Halk Plajı, Doğanbey Sakız Ağacı mevkii Plajı, Doğanbey Havacılar Sitesi Önü Halk Plajı, Ürkmez Bengiler Halk Plajı, Ürkmez Sağlık Ocağı Önü Halk Plajı."
Kaynak: iha