Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz'ın listenin Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) geç teslim edilmesi nedeniyle adaylığının riske girmesi sonrasında belediyede balkon konuşması yaptı.

Kocamaz Büyükşehir Belediye binasının balkonunda yaptığı konuşmada, 'Bu durum şeytanın aklına gelmez. İçimizden vurulduk. Bugün en önemli konu olan seçim kuruluna teslim edilecek dosyayı verecek olan vatandaş saat 5'ten sonra dosyamızı veriyor. 

Hamit Tuna bunu 1.5 ay önce açıklamıştı. Demek ki böyle bir plan varmış. Ama şunu herkes bilsin ki Burhanettin Kocamaz'ın başını eğmeye kimsenin gücü yetemez. Bugüne kadar ne ihanetler gördük, ama böylesini hiç aklımızın ucundan bile geçirmedik.

Zaman herşeyin ilacı, kim bilir bu olayın ardında hangi derin ilişkiler var. Çünkü gerçek geçte olsa mutlaka ortaya çıkar. Ben sizden rica ediyorum lütfen sakin olun. 

Özellikle dosyayı verdirmedi diyenler var, o aklıevellere buradan sesleniyorum. Ya Burhanettin Kocamaz'ı tanımıyorlar, ya da Mersin halkını tanımıyorlar. Buradan Namık Kemal'in dizeleri ile seslenmek istiyorum; dönersem kahpeyim.

Herkesten sakince evlerine gitmelerini istiyorum. Bize güvenin ve sakin olun. Provakasyona gelmeyin. Şimdi birileri davul çaldırmaya başlamış olabilir, ama şunu bilsinler ki o davulu 1 Nisan'da bu meydanda biz çalacağız. Biz bitti demeden bitmez' dedi.