Bingöl Belediyesi, 2 bin 487 kişinin 3 milyon 945 bin 370 TL tutarındaki borcunu yapılandırırken, 774 bin 509 TL faizi de sildi.

Bingöl Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğünce yapılan açıklamada, “7143 sayılı Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Kanun’u kapsamında su, emlak, çevre temizlik, ilan ve reklam, reklam, ecri misil, harçlar ve ücretler, atık su alacakları yeniden yapılandırıldı. Yapılandırma fırsatı kapsamında belediyemize müracaatta bulunan 2 bin 487 kişinin 3 milyon 945 bin 370 TL tutarındaki borcu yapılandırıldı. Düzenleme kapsamında 774 bin 509 TL tutarındaki faiz silindi” denildi.

Kanundan yararlanmak isteyen vatandaşların 27 Ağustos tarihine kadar belediyeye başvurmaları gerektiği belirten açıklamada, “Yapılandırılan borçların peşin 1 Ekim 2018’e kadar ödenmesi halinde, hesaplanan Yİ-ÜFE tutarından yüzde 90, idari para cezalarının aslından yüzde 25 indirim yapılacak. Eylül ayında peşin ödeme yapamayan vatandaşlar, taksitle ödeme seçeneğini kullanabilecek. Bu durumda da birinci taksiti ödedikten sonra ikinci taksitin ödeme süresinde yani Kasım ayında, kalan borcunun tamamını ödeyen mükelleflere de indirim yapılacak. Bu kez Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50, idari para cezalarının aslından yüzde 12,5 indirim uygulanacak. Buna göre, ödemelerin peşin veya ilk iki taksit ödeme süresi içinde yapılması halinde, ödenecek tutarda katsayı artışı olmayacak. Yapılandırılan borçlar, peşin ödemenin yanı sıra 2’şer aylık dönemler halinde 6, 9, 12 veya 18 taksitle de ödenebilecek. Bu takdirde tercih edilen ödeme süresine göre çeşitli oranlarda katsayı uygulanacak” ifadelerine yer verildi.
Kaynak: iha