Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Güneş Enerjisi Santralleri-3 (YEKA GES-3) yarışmalarının üçüncü günü tamamlandı. Antalya ve Batman’da bulunan 3 şirkete toplam 80 megavat güneş enerjisi kapasite tahsis edildi.

Yarışmaların üçüncü günü, kilovatsaat başına 35 kuruş tavan fiyat üzerinden açık eksiltme usulüyle yapıldı. 15 MW kapasiteli Adıyaman-1 bölgesi için kilovatsaat başına 20,9 kuruşla en düşük teklifi Çimya Çimento İnşaat Yapı Malzemeleri Makina Enerji Madencilik Sanayi ve Dış Ticaret A.Ş. verdi.

20’şer MW kapasiteli Antalya-1 ve Antalya-2 bölgeleri için yapılan yarışmada Antalya-1 için kilovatsaat başına 21,50 ve Antalya-2 için 22,50 kuruş ile en düşük teklifi veren Gün Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş yarışmayı kazandı. 10 MW kapasiteli Antalya-3 bölgesi için kilovatsaat başına 18,50 kuruş ile en düşük teklifi veren Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. yarışmayı kazandı.

15 MW kapasiteli Batman-1 bölgesi için kilovatsaat başına 20,80 kuruş ile en düşük teklifi veren Egesa Elektrik İnşaat Enerji Üretim A.Ş. yarışmayı kazandı. 15 MW kapasiteli Batman-2 bölgesi için ise kilovatsaat başına 19 kuruş ile en düşük teklifi veren Margün Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş. yarışmayı kazandı.
Kaynak: iha