EcoNet 10GEPON, XGSPON, NGPON2, XGPON1, GPON ve EPON protokolleri için özel WAN’dan LAN’a ve Wi-Fi ağı hızlandırıcı donanımına sahip çip üzerinde sistemi (SoC) EN7580 10G xPON’un piyasaya sürüldüğünü duyurdu.

EcoNet, ağ hızlandırıcılarıyla donatılmış ürününü piyasaya sürdüğünü duyurdu. Yapılan açıklamada, şirketin 10GEPON, XGSPON, NGPON2, XGPON1, GPON ve EPON protokolleri için özel WAN’dan LAN’a ve Wi-Fi ağı hızlandırıcı donanımına sahip çip üzerinde sistemi (SoC) EN7580 10G xPON’un piyasaya sürüldüğünü bildirildi. eXtreme Packet Accelerator (eXtreme Paket Hızlandırıcısı) ve Smart Wi-Fi Accelerator (Akıllı Wi-Fi Hızlandırıcısı) ile birlikte EN7580, 10G xPON’dan LAN tarafına olan trafiği ve Wi-Fi iletim trafiğini, kablo hızında yönlendirme performansını geliştirdiği ve aynı zamanda CPU yüklerini tamamen boşalttığı aktarıldı. EN7580’nin operatörlerin GPON/EPON hizmetlerini 10G xPON hizmetlerine genişletmelerine yardımcı olarak hedeflerini en etkin ve en ekonomik şekilde gerçekleştirmelerine olanak tanıdığı söylendi.

EcoNet’in CEO’su Bomin Wang şu ifadeleri dile getirdi: "Telekom operatörlerinin daha fazla bant genişliğine ilişkin artan talebi nedeniyle EcoNet, ağ bağlantı hizmetlerini daha üstün seviyeye yükseltiyor. Ağ hızlandırıcılarına ilişkin donanımları geliştirerek ve çoklu protokoller için kapsamlı destek sağlayarak operatörlerin EN7580’in önemli tasarruf sağlayan mimariden, engelsiz ağ performansından ve yüksek C/P oranından faydalanmasına olanak tanınmaktadır. EN7580’in fiber piyasasına yönelik sonraki ideal nesil olduğuna ve benzersiz, sanayi lideri, düşük enerjili tasarımın çevremize önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz’’.
Kaynak: iha