Türkiye’nin kamu ve özel sektör paydaşlı ilk toplumsal açık veri konferansı Açık Veri Zirvesi, Türksat’ın desteğiyle 10 Haziran’da çevrimiçi ortamda gerçekleştirilecek.

Açık Veri ve Teknoloji Derneği ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen Açık Veri Zirvesi, ‘Türkiye’nin Geleceği İçin Açık Veri’ vurgusuyla 10 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi ortamda gerçekleşecek. Yedi farklı oturumda 15 farklı konuşmacının sahne alacağı etkinliğin açılış oturumuna Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç ve Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuk olacak. Açık Veri Zirvesi’nde açık devlet yapısından açık veri hukukuna, elektronik devlet uygulamarından açık veri fırsatlarına kadar farklı konuları gündeme taşınacak.

Türkiye’nin açık veri alanında uzman akademisyenleri, hukukçuları, kamu ve özel sektör çalışanlarının bir araya geleceği Açık Veri Zirvesi, gün boyu sürecek ve izleyici sorularına da yanıt aranacak. Türksat’ın “iletişim sponsoru” olarak destek vereceği zirve, Türksat Tanıtım ile Türksat Youtube kanallarından canlı yayınlanacak.
Kaynak: iha