Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98. yıl dönümü coşku ile kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Pazaryeri Hükümet Konağı’nda bulunan Atatürk Anıtına İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu’nun çelenk sunması ile başladı. Kutlamaların ikinci etabı Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu’nda devam ederken, törene Pazaryeri Kaymakamı Fatih Kurt, Pazaryeri Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Jandarma Bölük Komutanı İlhan Canseven, Pazaryeri İlçe Emniyet Amir Vekili Komiser Yardımcısı İnan Kılıçoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu, İl Genel Meclis üyeleri, siyasi parti ilçe başkanları, gaziler, kurum müdürleri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şehit Zafer Koyuncu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü İslam Özkul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 98. yıl dönümünü kutladı. Özkul, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yarınların teminatı olan çocuklara bayram olarak armağan ettiği, dünyada ilk ve tek olan ulusal ve uluslararası çocuk bayramını sevinç ve gururla kutlamaktayız. Bu özel günde, yüce Meclisimizin yeni yaşını kutlar, tüm çocuklarımıza güzel bir bayram dilerim" dedi.

Konuşmanın ardından öğrencilerin şiir okuması, halk oyunları, meclisin temsili açılışı, Türk devletleri bayrak gösterisi ve robotik kodlama ile öğrenciler tarafından yapılan robotların sumo güreşi yarışı ile başarılı öğrencilere hediye verilerek son buldu.
Kaynak: iha