Bilecik Pazaryeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencilerin daha önce birçok yarışmada ödül kazandırdıkları birbirinden özellikli robotlar ve öğrencilerin buluşları, Bilişim Haftası’nda Bozüyük’te bulunan bir alışveriş mağazasında de görücüye çıktı.

Pazaryeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Kemal Kutluer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim vizyon çerçevesinde meslek liselerine verdiği önem doğrultusunda bu yıl ikincisini düzenlediğimiz standımızı açtık. Burada okulumuzda yapılan çeşitli faaliyetlerini sergileyip, özellikle robot çalışmaları, okulumuzun tanıtımı, Çocuk Gelişim bölümünün yaptığı faaliyetleri herkese sergilemekteyiz. Açılan stant sergisinde, Samsun’da yapılan yarışmada Pazaryeri Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinin yumurta toplama robotu Türkiye sekizincisi olmuştu. İlk kez yarıştığımız Drone kategorisinde ise öğrencilerimizin yapmış olduğu drone ilk 90’a girdiler. Mini sumo yarışına katılarak yaptığımız robot ilk 100 robot içerisine girmiştir" dedi.

Öğrencilerin açmış olduğu sergiyi Pazaryeri İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Köroğlu da gezdi ve öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.
Kaynak: iha