Bilecik’te faaliyet gösteren bazı fabrikaların yetkilileri kurdukları stantlarla Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencilerine mesleklerinin en ince ayrıntıları anlattı. Firma yetkileri ürettikleri ürünleri de öğrencileri tanıtmayı unutmadılar.

Bilecik Şeyh Edabali Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen Kariyer Günleri’nin 2’nci gününde 25 tane firma kurdukları stantlarla hem öğrencilerine mesleklerinin en ince ayrıntıları anlattılar, hem de ürettikleri ürünleri tanıttılar. Öğrencilerin de firmalara soru sorma fırsatı bulduğu organizasyonda 2020 yılında düzenlenecek kariyer günleri programına yaklaşık 60 firmanın katılacağı belirtildi.

"Hedef kitlemize yönelik öğrencilerin sordukları soruları cevaplamaya çalışıyoruz"

Düzenlenen organizasyonda bir seramik firması stant yetkilisi Gülsüm Buğdaycıoğlu, hedef kitlelerine yönelik öğrencilerin sordukları soruları burada cevaplandırdıklarını ifade ederek, “Buraya Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesine geldik. Hedef öğrencilerimizi belirlemek, özellikle mühendislik alanında okuyan öğrencilerimizle buluşmak amacıyla buraya gelmiş bulunmaktayız. Onları hem staj olanaklarımızdan hem de iş imkânlarımızdan bahsetmeye çalıştık elimizden geldikçe. Umarım ilerleyen dönemlerde de birlikte çalışma fırsatı bulabiliriz güzel bir etkinlik oluyor. Burada kendi firmamızla birlikte birçok firma bulunuyor etkinlikte. Daha çok hedef kitlemize yönelik öğrencilerin sordukları soruları cevaplamaya çalışıyoruz. Onların mesleklerle olabilir, departmanlarla alakalı olabilir firmamızla alakalı olabilir, kendi alanlarıyla alakalı sorular da yöneltiyorlar. Bu şekilde onlara yanıt bulmaya çalışıyoruz. Etkinlik genelinde birçok öğrenci gelip gidiyor. Çok farklı departmanlarda okuyorlar ve onlara kendi departmanlarına yönelik de bizim şirketimizde neler yapabilirler, hangi alanlarda çalışabilirler, hangi işlerde görev alabilirler bunlardan bahsediyoruz” dedi.

"Kariyer günlerini önümüzdeki yıllarda 60’a yakın firma ile yapmayı planlıyoruz"

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Kariyer Merkezi Koordinatörü Serkan Varsak ise, amaçlarının üniversite öğrencilerine firmaları tanıtmak olduğunu ifade ederek, “Amacımız üniversite öğrencilerimizle özel sektörü buluşturmak, firmalarımızı bir araya getirmek. Mezun oldukları zaman firmaların ne tür beklentileri var öğrencilerden, ne tür etkinlikler istiyorlar. Öğrencileri mezun olmadan en azından firmalarla bir arya getirerek bu etkinlikleri daha önceden ön hazırlıkları yapmaları adına organizasyon düzenledik. Bu yıl firma katılımımız biraz azdı ama önümüzdeki yıl daha profesyonel 60’a yakın firmayla yapmayı planlıyoruz. Bu bizim için ilk adımdı bu anlamda, profesyonel anlamda. İnşallah önümüzdeki yıl daha geniş katılım ve organizasyonla öğrencilerimizi firmalarımızı bir araya getireceğiz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından firmaları tanıma imkânı bulan öğrenciler ise yapılan etkinliklerin kendilerine ilerideki iş hayatlarında etkili olacağını belirterek, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiler.
Kaynak: iha