Adapazarı Prof. Dr. Tansu Çiller Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen 14. Toyota Teknik Projeler Yarışması Otomasyon Kategorisinde Bilecik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1’nci, Bilecik Bilim ve Sanat Merkezi 2’nci olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Sakarya, Bilecik, Bolu, Düzce ve Kocaeli illerinde bulunan resmi ve özel tüm ortaokul, lise ve dengi okul öğrencilerine yönelik, öğrencilerin erken yaşlarda keşfedilmesi ve var olan yeteneklerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen "14. Toyota Teknik Projeler Yarışması” nda 139 projenin katıldığı "Otomasyon” kategorisinde birinci ve ikinci olan okullara ödülleri Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından verildi.

Yarışmada 1’nci olan Bilecik Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin Müdürü Yücel Gürsoy, üretime ve ARGE’ye Dayalı Eğitim anlayışı ile proje tasarımlarının okulun bünyesinde imkanlar ile üretilmesinin hem Bilecik hem de ülke adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek, bu başarının yakalanmasında emeği geçen öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.
Kaynak: iha