Karesi Belediyesi şehrin en önemli sokakları olan Hisler Bulvarı ve Mekik sokaklarına yerden aydınlatmalı antik parke taşı döşüyor.

Karesi ilçesinde sokaklara parke taşı döşeme işleri devam ediyor. Karesini marka sokaklarından olan ve önemli alışveriş merkezlerinin bulunduğu Hisler Bulvarı ve Mekik Sokak’ta yer aydınlatmalı, özel antik parke taşları döşeniyor.

Hisler Bulvarı ve Mekik Sokak’ta devam eden çalışmaları Başkan Yücel Yılmaz’ın da yakından takip ediyor. Başkan Yılmaz çalışmaların devam ettiği Mekik Sokak ve Hisler Bulvarı sokakta incelemelerde bulunarak, esnaf ve ev sahipleri ile görüştü.

Karesi Belediyesi Fen İşleri ekipleri bu güne kadar merkez ve kırsalda 1 milyon 250 bin metrekareden fazla kilit parke taşı döşedi. Karesi İlçesi’nin birçok mahallesinde ışıklı antik kilit parke taşı uygulaması halkın memnuniyeti üzerine ilçe geneline yayılmaya devam ediyor. Mevcut sokaklardaki taş döşemelerinin bozulması ve kullanılabilirliğini yitirmesi üzerine taşlar sökülerek modern ve daha kullanışlı antik kilit parke taşı döşeniyor. Daha önce düşme vakalarının artması ve bölge esnafının talebi üzerine yaya konforunu arttırmak için kullanışlı antik kilit parke taşı uygulamasına geçildi.
Kaynak: iha