Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habib Asan’ın başkanlığında 6-7 Mayıs 2019 tarihleri arasında Portekiz’de düzenlenen PATLIB (Patent and Library) Zirvesi’nde Türkiye’yi temsilen 10 kişinin katıldığı ekipte ADÜ Teknokent Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem yer aldı.

PATLIB Zirvesi’nde, Avrupa Patent Ofisi (EPO) üye devletlerinin ulusal patent ofislerinin temsilcileri, PATLIB merkezleri ve ev sahibi kuruluşlar bir araya geldi. Zirvede; yürütülecek ortak çalışmalar, PATLIB’lerin kapasitelerinin arttırılması, Türkiye’deki PATLIB’ler için yenilikçi yaklaşımlar, PATLIB’lerin teknoloji transferindeki rolü ve girişimciler için fikri mülkiyet danışma hizmetleri projesi konuları konuşuldu.

Portekiz’de gerçekleşen toplantının PATLIB kavramını yansıtmak için önem taşıdığını söyleyen ADÜ Teknokent Müdürü Doç. Dr. Cemal İyem, PATLIB merkezlerinin yüksek vasıflı, modern, ilgili patent ve inovasyon hizmeti sağlayıcılarına yeniden yönlendirilmesinin önünü açmak için stratejik bir toplantı olduğuna dikkat çekti.

Kaynak: iha