Libya’da Hafter güçleri, başkent Trablus’ta yerleşim bölgelerine saldırdı. Saldırıda 4 sivil hayatını kaybetti, 20 sivil yaralandı.

Libya’da Halife Hafter güçleri, başkent Trablus’ta yerleşim bölgelerine füze saldırısı düzenledi. Libya Sağlık Bakanlığında Kriz ve Acil Durum Yönetimi Başkanı Fevzi Onis, Hafter güçlerinin saldırısı sonucu 4 sivilin hayatını kaybettiğini, 20 sivilin yaralandığını açıkladı. Onis, yarlılardan 4’ünün durumunun ağır olduğu ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü’nden yapılan açıklamada, Libya’da Halife Hafter güçlerinin başkent Trablus’a ilerlemesiyle başlayan çatışmalarda 4 Nisan’dan bu yana 174 kişinin hayatını kaybettiği, 756 kişinin yaralandığı belirtildi. Birleşmiş Milletler İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) ise Trablus’un çevresindeki çatışmalar nedeniyle 18 binden fazla kişinin göç etmek zorunda kaldığını ve 6 bin kişinin de yardım aldığını söyledi.

Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Trablus’u ele geçirmek için saldırı başlatan Libya’nın doğusundaki askeri güçlerin lideri General Halife Hafter arasında Trablus çevresinde çatışmalar 4 Nisan’da başlamıştı.
Kaynak: iha