Kartal’da Bedrettin Dalan’ın oğlu Barış Dalan’a ait lüks aracı çaldığı iddia edilen Cemil Özer’in yaşanan kovalamaca sırasında silahla vurularak öldürülmesine ilişkin 2 özel güvenlik görevlisi hakkında dava açıldı.

Kartal’da 17 Ocak 2019 tarihinde Bedrettin Dalan’ın oğlu Barış Dalan’a ait lüks aracı çaldığı iddia edilen Cemil Özer’in yaşanan kovalamaca sırasında silahla vurularak öldürülmesine ilişkin özel güvenlik görevlileri Cemal Güler ve Ergin Kerse hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cemal Güler ve Ergin Kerse’nin Barış Dalan’ın ikametinde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştıkları anlatıldı. Olay günü saat 08.00 sıralarında, Dalan’a ait 34 UA 4089 plakalı aracı ısınması için çalıştırdıkları ve araç dışında Dalan’ın evden çıkmasını bekledikleri sırada içerisinde maktul Cemil Özer’in bulunduğu 34 JV 977 plakalı siyah renkli aracın, çalışır halde bulunan aracın yanında durduğu kaydedildi. Maktul Cemil Özer’in, çalışır vaziyetteki 34 UA 4089 plakalı aracın şoför mahalline geçip hareket ettirerek çalıp, kaçtığı belirtildi.

Araca doğru ateş etmiş

Bunu gören şüphelilerin ise diğer araçlarına binerek takibe başladıkları, maktulün çaldığı işverenlerine ait aracı durdurmak ve çalınmasına engel olmak amacıyla takibe devam ettikleri, şüpheli Cemal Güler’in gerçekleşen haksız bir olayı durdurmak amacıyla ruhsatlı silahıyla çalınan araca doğru bir el ateş ettiği, kurşunun maktulün kafasına isabet ettiği anlatıldı. Maktulün yaralanarak direksiyon hakimiyetini kaybettiği, karşı taraftan gelen servis minibüsüyle çarpıştıktan sonra aracın durduğu ve çalınan aracın yanına giden şüphelilerin, maktulün yaralı olduğunu görünce ambulans ve polisi aradıkları kaydedildi.

Savcılık, ateş açan koruma Cemal Güler’in haksız bir fiili engellemek amacıyla suç işlediğini ancak maktulün ölmesi nedeniyle sınırı aştığını, diğer koruma Ergin Kerse’nin ise ona yardım ettiğini belirtti.

’Meşru müdafaa’dan ceza istenmedi

Şüpheli Cemal Güler’in "kasten öldürme" suçundan müebbet, Ergin Kerse’nin ise "kasten öldürmeye yardım" suçundan 10 yıldan 15 yıla kadar hapsini isteyen savcılık, şüphelilerin eyleminin "meşru savunma ve zorunluluk hali" kapsamında kaldığı gerekçesiyle ceza verilmemesini de talep etti.

İddianamede, mahkemenin aksi kanaatte olması halinde ise şüphelilerin "meşru savunma sınırının aşılması suretiyle kasten öldürme ve kasten öldürmeye yardım" suçlarından cezalandırılması istendi.
Kaynak: iha