İstanbul’un Bakırköy ilçesinde iki yabancı uyruklu şahıs arasında silahlı kavga çıktı. Olayda 1 kişi ağır şekilde yaralandı.

Olay, saat 12.00 sıralarında Bakırköy Kennedy Caddesi üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, bir Suriyeli ile Afgan arasında sahil yolu üzerinde bilinmeyen bir sebepten silahlı kavga çıktı. Olayda Afgan vatandaş vücuduna isabet eden kurşunlar sonucu ağır şekilde yaralandı. Olay yerine yakın olan bir sivil polis memuru, duruma müdahale etti. Suriyeli şahsı üzerine atlayarak yakalayan polise çevredeki güvenlik görevlileri de eşlik etti. Olayın ardından bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi. Kurşunların hedefi olan Afgan Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şahsın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenilirken, silahıyla polis ekipleri tarafından yakalanan Suriyeli şahıs sorgulanmak üzere karakola götürüldü.

“Adam yere düştü gelip bir daha ateş etti”

Olayın görgü tanığı Murat Kurt, “Silah seslerini duyup geldik olay yerine, koşuşturmalar vardı, ardından silahlar patladı. Kovalayan kişi silahla vurdu adamı, düşürdü, sonra düştüğü yerde bir daha vurdu. Bir sivil polis geldi, silahını çekip şahsı teslim aldı. Biz de yardım ettik. Bir kişinin koştuğunu, bir kişinin de kaçtığını gördük. Güvenlikçiler geldi, telefon açtık sağlık ekiplerine gelip aldılar” dedi.
Kaynak: iha