Ardahan’da Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair ve Âşık Günleri’nin bu yıl ikincisi gerçekleştirildi.

Ardahan Üniversitesinde gerçekleşen "Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair ve Aşık Günleri" Ardahan Valiliği ve Belediyenin katkıları ile Anadolu’nun simgesi haline gelmiş saz ve aşıklar Ardahan Üniversitesi kampüsündeki Hoca Ahmet Ye sevi Konferans Salonunda gerçekleşti.

Ardahan ve İl dışından gelen farklı Âşıklar, birbirinden güzel söyleşileriyle, sazlı sözlü atışmalarıyla konukları coştururken Ardahan Üniversitesinde eğitim gören öğrencilere de bu yörenin geleneklerini sergilediler.

Programın moderatörlüğünü Ardahanlı halk ozanlarından Faruk Erdoğan yaptı.

Ardahan Üniversitesi Rektörü Mehmet Biber ’de yaptığı açıklamada; ‘’Bu yıl "Kafkaslardan Anadolu’ya Şiir, Şair ve Âşık Günleri’’ nin ikincisini gerçekleştirmekteyiz. Bu güzel geceyi bize hazırlayan ve katkısı bulunan herkese canı gönülden teşekkür ediyorum. Kafkasya’nın Âşıklık geleneğini sürdürmek gençlerimize tanıtmak ve yaşatmak en büyük sorumluluklarımızdandır, bu gece buraya gelen ve sazı ile sözü ile bizlere güzel anlar yaşatan tüm Âşıklarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunarım ve bu tarz programların devamlılığı için elimizden geleni yapmalıyız ki çocuklarımız gençlerimiz kültürlerini, atalarını daha iyi tanısın ve anlasın. Herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Etkinliğin sonunda programa katkıda bulunanlara Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber tarafından teşekkür belgesi verildi.
Kaynak: iha