Seyhan Belediyesi ve Yaşar Kemal Vakfı birlikteliğinde Evrensel Yazarımız Yaşar Kemal’in memleketi olan Adana’da 6 Ekim tarihide başlayan ve yaklaşık 1 ay sürecek olan “Yaşar Kemal Sanat Günleri” 9 Kasım tarihinde son bulacak. Etkinliğin son 2 gününe Zülfü Livaneli, Nebil Özgentürk, Arif Kesikner, Özdemir İnce, Ahmet Güneştekin ve Kenan Mortan gibi ünlü isimler Adana’da olacak.

8 Kasım 2017’de saat 14.00’te Özdemir İnce ve Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın açılış konuşmasını, Zafer Doruk’un da moderatörlüğünü yapacağı “Yaşar Kemal Romanı” isimli bir panel düzenlenecek. Panelin konuşmacılığını ise Dr. Ayşegül Tözören, Feridun Andaç, Mine Hoşcan Bilge yapacak. Aynı gün 2. oturumda ise moderatörlüğünü Nebil Özgentürk’ün yapacağı “Gazeteci ve Şair Yaşar Kemal” konulu panel düzenlenecek.
Panelistliğini ise Güven Turan, Prof. Dr. Kenan Mortan ve Hülya Ekmekçi yapacak. 3. oturumda ise moderatörlüğünü Zülfü Livaneli’nin yapacağı “Anılarla Yaşar Kemal” paneli düzenlenecek. Panelistler ise Ahmet Güneştekin, Arif Keskiner, Müşir Kaya Canbulat, Zeynep Oral olacak. Saat 19.00’da ise etkinliklere katılan atölye öğrencilerin hazırladığı ”Yaşar Kemal’in doğası” isimli resim sergisinin açılışı yapılacak. Ardından ise “Kırmızı Deynek” isimli Şiir-Drama gösterisi sahneye konulacak.

“Yaşar Kemal Sanat Günleri”nin son günüde etkinliğe katılacak olan sanatçılar Yaşar Kemal’in köyü olan Hemite’yi ziyaret edecek. Ardından ise akşam 18.00’de Lütfi Özgünaydın’ın ”Çukurova Yaşar Kemal” isimli fotoğraf sergisi ziyaret dilecek. Saat 19.00’da ise Zülfü Livaneli’nin katılımı ile Ferhat Livaneli Orkestrası konseri, “Yer Demir Gök Bakır” film gösterimi yapılacak. Son olarak Nebil Özgentürk’ün moderatörlüğünde Zülfü Livaneli ile söyleşi yapılacak.
Editör: Barış Köksal