Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Zambiya’yla ilgili bilgi alan ve iki ülkenin, Adana’nın kalkınması adına her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirten Ali Şimşek, “Zambiya, 750 bin kilometrekarelik yüz ölçümüyle Türkiye’ye alan olarak eş değerde bir ülke. Adana’ya gelmeleri bir şereftir, onurdur. İki ülkenin ve Adana’nın gelişmesi, kalkınması için yeni projelerle yola devam etmek isteriz” dedi. 

ZAMBİYA’DAN BİR ŞEHİRLE ADANA KARDEŞ ŞEHİR OLACAK
Chanda Pascal Kasolo, Adana’da çok iyi karşılandıklarını belirterek, dostluk ve işbirliğini geliştirmeyi istediklerini ifade etti. Kasolo, “Devlet Başkanımızın selamlarını getirdim ve ilerleyen zamanda Zambiya’da bir şehirle Adana’nın kardeş şehir olmasını arzu ediyoruz ve bunun için gerekenleri yapmaya hazırız. Adana’daki içme suyu dağıtım şebekesini örnek alarak, kendi ülkemizde uygulamak istiyoruz. Mükemmel bir ülkeniz var, keyfini çıkarın” diye konuştu.
Zambiya heyetindeki bazı yöneticiler gelişmekte olan bir ülke olduklarını ve 3 milyon ev açığı bulunduğunu açıklayarak, bu konudaki yatırımlara açık olduklarını bildirdiler. Zambiyalı yöneticiler, tarım ve hayvancılık yapmak isteyenlere bedava arazi verildiğini, geniş meralara sahip olduklarını kaydettiler.
Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek ve Zambiya Heyeti, daha sonra Çatalan İçme Suyu tesislerinde incelemelerde bulundu.
Editör: Barış Köksal