Çelikcan, arazinin imarda Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olduğunu ve amacına uygun olarak kültür merkezi yapacaklarını belirterek, geri kalan alanın düzenlenerek park olarak hizmete sunulacağını söyledi.

Adana’nın en büyük kültür merkezini Yüreğir'de yapacaklarını belirten Çelikcan, "Yüreğir hızla gelişmeye devam ediyor. Birçok özel ve kamu yatırımı son yıllarda Adana'nın yükselen yıldızı Yüreğir'e geliyor. Bizde mevcutta park olarak hizmet veren ancak imarda Sosyal ve Kültürel Tesis Alanı olan bu bölgemizin yapılan görüşmeler sonucu kültür merkezi yapmak kaydıyla tahsisini gerçekleştirdik. İhalesi yapıldı ve aplikasyon çalışmalarına başladık" dedi.

Selçuklu Osmanlı mimarisinden esintiler taşıyacak olan olan kültür merkezinin 3 adet salondan oluşacağını vurgulayan Çelikcan, "Bin kişilik 1 adet salon ve 2 adet 200 kişilik salon ve fuaye salonları bulunacak olan toplam 1400 kişilik kültür merkezini 7-8 ay içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Bu kültür merkezi ilçemize ve komşu ilçelerimize de hitap edecek. Ulaşımı kolay park problemi de olmayacak" dedi.

Editör: Barış Köksal