Yüreğir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği sokak iftarları başladı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, her yıl düzenlediği sokak iftarlarını bu yıl da 16 ayrı noktada gerçekleştireceklerini belirterek, mahallelerde düzenlenen sokak iftarlarının insanları bir araya getirdiğini, vatandaşların da istek ve taleplerini dinleme fırsatı yakaladıklarını söyledi.

Çelikcan, "Aynı sokakta veya bir yan sokakta oturan insanlar düzenlenen iftarla aynı sofrada buluşup birbirlerini tanıyorlar. Biz ise gittiğimiz her bölgede vatandaşlarımızla görüşüp gittiğimiz bölgenin sorunlarını dinliyoruz. O bölgeyle ilgili daha fazla bilgi alıp olumsuzlukları yerinde görüyoruz. Vatandaşlarımızla hemhal oluyoruz.

Onların Ramazan sevincine ortak oluyoruz" şeklinde konuştu. Gelenekleri yaşatmak amacıyla Yüreğir Kültür Merkezi'nde ramazan ayına özel etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Çelikcan, "Kültür Bakanlığına bağlı özel bir ekip Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde çocuklara ve ailelere yönelik çeşitli gösteriler yapacaklar. Vatandaşlarımız aileleriyle iftardan sonra bu etkinliklerimizi izleyebilirler.

Haftanın 3 günü salı, çarşamba, perşembe günleri Ramazan ayına özel etkinlikler yapılacak. Bütün vatandaşlarımızı bu etkinliklerimize davet ediyoruz" dedi. Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde curcuna, kukla kumpanyası, illüzyon gösterisi, yüz boyama etkinliği, Hacivat Karagöz gösterisi, muppet show, aşuk-maşuk, mehter takımı, semazen, gölge oyunu ve sürpriz sanatçılar ramazan ayı boyunca gösterilerini sunacak.
 
Editör: Barış Köksal