Aytaç Durak Tesisleri’nde basın toplantısı düzenleyen Vural, Adana Demirspor’da ilk hedefinin para olmadığını söyledi. Vural, “Zaten performansa dayalı bir ekonomik çıkarmayı düşündük. Kazanalım, başarırsak verin başarmazsak vermeyin. Yöneticim, taraftarım, oyuncularım demoralize olmuş, şu anda bir çöküş içerisinde. O çöküşü olumluya çevirmek adına bize düşen ne ise bir mücadele veriyoruz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Vural, PTT 1. Lig’i 4. bitirmek mecburiyetlerinin olduğuna dikkat çekerek, “En azından eşleşeceğimiz takım Vartaş Elazığspor, Giresunspor ve Balıkesirspor’dan birisi olacak. Ben Giresunspor’dan yana düşünmüyorum. Giresunspor bizi içeride de dışarıda da yenmiş. Diğerlerinde biraz da olsa başarımız var. Bu ufak da olsa psikolojik anlamda takıma faydası olur mu diye düşündüğümdendir. Bahane yok. 3 maçımız vardı. Birinde berabere kaldık. Altınordu’yu yenmemiz lazım. Kaybedersek son Play-off Allah göstermesin son maça kalır. Yani hala biz Play-off’u matematiksel kazanmış değiliz. 51 puanla dahi bir kuşku var ufak da olsa. Dolayısıyla geçmiş ile kendimizi sorumlu tutamayız. Ama gelecek ile ilgili sorumluyuz. Adanaspor gibi biz de başarabilirsek bu Adana tarihi için büyük gün olur” diye konuştu.

“BU TAKIM SINIF ATLAYACAK”

Adana Demirspor taraftarının özlemini giderecek başarıyı elde etmek için çaba sarf ettiklerini belirten Vural, “Bakın Süper Lig’e çıkalım bu takım sınıf atlayacak. Bu kadar iddia ediyorum. Bu takım Süper Lig’de 21 sene düşmeden kalacak takım olacak, temeli atacak. Burası Adana ve Adana Demirspor. Başka bir şey bu, bir fenomen yer burası. O yüzden başarmak hepimizin boynunun borcu. Bu takımdaki birçok oyuncunun Süper Lig’de devam etmesi mümkün. Böyle bir kalitesi var. Ama isimle oynanmıyor maalesef. Futbol isimle oynansa Fenerbahçe’nin açık ara şampiyon olması lazımdı” dedi.

“SIKIŞMADAN AKILLARINA GELMİYORUZ”

Vural, “Benim artık branşım bu oldu. İnsanların çok sıkışmadan akıllarına gelmiyoruz. Dolayısıyla hızlandırılmış kurs gibi her şeyi yapıyoruz. Oyuncu o yüzden benden şikayetçi. Çok toplantı yapıyor, çok anlatıyor. Kardeşim ben toplantı yapmayıp da ne yapacağım. Bunları sana sözlü olarak çabuk çabuk anlatmam lazım” diye konuştu.

Adana Demirspor taraftarına Altınordu maçına gelmeleri için çağrıda bulunan Vural, “Altınordu maçını tam oynayalım. Play-off öncesinde bu bizim için bir sınav olsun” dedi.
Editör: Barış Köksal