Yüreğir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya, AK Parti Adana Milletvekilleri Necdet Ünüvar ve M. Şükrü Erdinç, AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, AK Parti kadın kolları, Gençlik kolları, ilçe başkanları ile partililer katıldı.
Toplantının açılışında konuşan AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni, Musul’da, Irak Şam İslam Devleti örgütü tarafından bazı eylemler yapıldığını, bu eylemler içerisinde Türkiye'nin konsolosluğuna da müdahale edildiğini belirterek, "Bunu hükümetimiz kendi büyüklüğüne yakışır şekilde tavrını ortaya koymuştur. Her ne kadar, bu devlette yönetici olduğunu, milletvekili olduğunu veya muhalefet mensubu olduğunu iddia eden kişilerin çok anlamsız eleştirileri olsa da devletimiz kendi büyüklüğüne yakışır şekilde bu olaya karşı yaklaşımını sürdürüyor. Takdir edersiniz bu ülke büyüktür. Bu ülke 15 yıl önceki ülke değil. Hamdolsun mensubu olduğumuz AK Parti’nin kurmuş olduğu hükümet sayesinde 12 yıllık iktidar döneminde belki de 100 yılda elde edilemeyecek başarılara imza atan ve gerçekten dünya lideri konumuma gelen bir devletin etrafında bu devletin kazanımlarını, başarılarını bir şekilde sekteye uğratmaya çalışanların eleştirileri var. Ancak şunu bilin ki bu ülke kendi evladına sahip çıkacaktır. Allah’ın izniyle konsoloslukta esir alındığı iddia edilen ama kendilerinin hiçbir şekilde esir konumunda olmayan konsolosluk çalışanlarının en kısa zamanda gerçek görevlerini ifa eder hale geleceklerdir. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti buna vakardır, Allah’ın izniyle gereğini de yapacaktır" dedi.
Maalesef büyüdükçe bazı şeylerin karşılığının oluştuğunu ifade eden Yeni, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Bu gerek içeride gerekse dışarıda. Malumunuz yaklaşık bir yıl önce birkaç tane ağacı bahane ederek yeşili bahane ederek eylemler yapıp bu ülkenin muasır medeniyetler seviyesine ulaşacak 2023 hedeflerini yakalayacak bir çok faaliyetlerini bir çok yatırımlarını sekteye uğratmaya çalışanların heveslerinin kursağında kaldığı birkaç gün önce atılmış olan 3. hava limanı temeliyle net bir şekilde ortaya çıktı. Onların istemediği ama devletimizin vatanımızın geleceğiyle ilgili olan bu yatırımların hepsi tek tek yapılacak. Yapılmaya devam edecek. Buna ne dışarıdakiler, ne dışarıdakilerin işbirlikçisi olan maalesef içimizde bulunan vatan haini konumundakiler engel olamayacaktır. AK Parti iktidarı önüne konmak isteyen bütün engelleri bu zamana kadar tek tek ortadan kaldırdı, bundan sonra da ortaya konacak olan her engeli Allah’ın izniyle tek tek, hat da 3-4’er şekilde ortadan kaldıracaktır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde de, AK Parti mensubu bizlerin gönlünden geçen aday olacak. Ve bizlerin ortaya koyacağı çabayla, çalışmayla bizim adayımız, hak ettiği yere oturacak. İlk defa milletin oyuyla seçilecek olan Cumhurbaşkanı’nı, AK Parti’ye mensup olan bizler belirleyeceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."
AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni’nin başkanlığında Divan Heyeti oluşturulduktan sonra, toplantının geri kalanı basına kapalı yapıldı.
Editör: Barış Köksal