Başbakanlık Türkiye TYDTA Körfez Temsilcisi Mustafa Göksu'nun öncülük ettiği Yemenli işadamı ve bürokratlar, AOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Hikmet Aslan, Yusuf Kara, Selahattin Onatça ve Bölge Müdürü Mustafa Keskin tarafından AOSB Başkanlığı Seyhan Toplantı Salonu’nda ağırlandı.


Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Kaya, burada yaptığı açıklamada, AOSB’nin Türkiye’deki sanayi bölgeleri arasında ilk 5’te yer aldığına dikkat çekerek, tamamlanan alt ve üst yapılar ile yatırımcılara birçok avantajlar sağlandığını söyledi. Kaya, AOSB yönetimi olarak yatırımcıların işini kolaylaştırma çabasında olduklarını vurgulayarak, karma bir yapıda ancak, tekstil sektörünün ağırlıklı olduğu bölgede yerli ve yabancı 400’ün üzerinde firmanın üretim yaptığını kaydetti.


AOSB'den Avrupa’ya ihracat yapan birçok önemli işletme bulunduğunu belirten Kaya, yıllık ihracat rakamının ise yaklaşık bir milyar doları bulduğunu dile getirdi. Başkan Vekili Kaya, Yemen heyetinin yaptığı ziyaretin, iki ülke arasında ticari ilişkilerin gelişmesi açısından önemli olacağına inandığını söyledi.

“Türkiye'ye katma değer olarak dönecek"


AOSB yönetimine ev sahipliklerinden dolayı teşekkür eden TYDTA Körfez Temsilcisi M. Mustafa Göksu da ticari işbirliğini geliştirmek için Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olarak bu tür ziyaretlere öncülük ettiklerini dile getirdi.


Yemenlilerin, Ortadoğu ticaretini elinde tutan bir millet olduğuna vurgu yapan Göksu, “Yemen halkında doğuştan bir girişimcilik yeteneği var. Biz de Yemen’deki kardeşlerimizi Adana ve Mersin’de bulunan işadamlarımızla bir araya getirerek, buradaki gelişmiş sanayiyle tanıştırmak istedik. Bu vesileyle, iki ülke arasındaki ticaretin artacağına inanıyoruz” diye konuştu.
AOSB Bölge Müdürü Mustafa Keskin'in bölge hakkındaki sunumunun ardından Yemenli heyet, AOSB'de üretim yapan Abdioğulları Plastik Ambalaj Sanayi, Bilici Yatırım Sanayi, Ortadoğu Alüminyum Profil ve Ako Kablo firmalarını ziyaret etti.


Yemen heyeti AOSB’den ayrılırken, gösterilen yakın ilgi ve bilgilendirme için başta AOSB yönetimi olmak üzere tüm sanayicilere teşekkür ettiler.

Editör: Barış Köksal