15 - 21 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 21. Altın Koza Film Festivali Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda yer alacak finalistler belli oldu. Her yıl yoğun ilgiyle karşılaşan yarışmaya başvuran 45 filmden, 12’si jüri önüne çıkacak.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, festival kapsamında gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistlerine başarı dilerken, Adana’nın sinemaya verdiği desteğin artarak devam edeceğini belirtti.
Altın Koza’da yarışacak eserler şöyle;
Balık - Derviş Zaim
Beni Sen Anlat - Mahur Özmen
Deniz Seviyesi - Nisan Dağ, Esra Saydam
Firak - Halil Özer
Gittiler: Sair ve Meçhul - Kenan Korkmaz
İçimdeki Balık - Ertan Velimatti Alagöz
Neden Tarkovski Olamıyorum? - Murat Düzgünoğlu
Nergis Hanım - Görkem Şarkan
Silsile - Ozan Açıktan
Toz Ruhu - Nesimi Yetik
Yağmur - Kıyamet Çiçeği - Onur Aydın
Yola Çıkmak - Evren Erdem
Finalist filmlerden 7’si ilk film olarak karşımıza çıkıyor. Filmlerden 8’si Türkiye prömiyeri ise, yine festival kapsamında gerçekleştirilecek.

SONUÇLAR 20 EYLÜL’DE BELLİ OLACAK
En İyi Film seçilecek eserin 350.000 TL’lik ödülün sahibi olacağı yarışmanın sonuçları 20 Eylül gecesi yapılacak Kapanış Töreni’nde belli olacak.
15 Eylül’de başlayacak Altın Koza Film Festivali’nde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın yanı sıra Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması düzenlenecek. Özel gösterimler, söyleşiler, sergiler ve atölye çalışmaları ise yine festival haftası boyunca sanatseverleri bekleyen diğer etkinlikler olacak.
Editör: Barış Köksal