Olay 29 Ocak 2012'de Karacaoğlan Mahallesi 3783. Sokak'ta meydana gelmişti. İddiaya göre, H.A. arkadaşlarıyla yolda yürüyen D.G.’ye (17) "Hayırdır ne bakıyorsun lan?" diye bağırıp, yanına çağırdı. H.A., D.G.’yi yakasından tutup yumrukladı. Bu esnada büfe önünde bekleyen H.A.’nın arkadaşı F.K. da (17) yanlarına gelip D.G.’ye vurdu. H.A. ve D.G. daha sonra olay yerinden uzaklaştı. F.K. olay yerinde beklerken, bir süre sonra D.G. 4 arkadaşıyla birlikte tekrar geldi. Gelen kişiler, "Arkadaşımızı neden dövdünüz?"diyerek F.K. ile tartıştı. F.K. büfeden aldığı bıçakla Doğan Can Şen'i (17) kafasından yaraladı. Hastaneye kaldırılan Şen yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan ve tutuklanan F.K. hakkında dava açıldı.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde son kez hakim karşısına çıkan tutuklu sanık F.K., eski ifadesini tekrar ederek, "H.A. ile D.G. kavga ediyordu. Onları ayırdım. Ancak bir süre sonra D.G. ile arkadaşları gelip, benimle konuşmak istediklerini söyleyip, saldırdılar. Tekme tokat vurunca yere düştüm. Kendimi korumak için bıçağı rastgele salladım. İsteyerek vurmadım" diyerek kendini savundu.

Son duruşmaya katılmayan H.A. ise suçsuz olduğunu söylemiş, "Asıl bana 'Ne bakıyorsun' diye laf atan D.G. idi. Bu yüzden aramızda tartışma çıktı. D.G. bana yumruk vurduğu için bende ona vurdum. Ancak daha sonra meydana gelen öldürme olayı sırasında orda değildim" demişti.

Mahkeme, F.K.'yı "Çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırırken, H.A.’ya da "basit yaralama"dan 2 bin 400 TL adli para cezası verdi.

Editör: Barış Köksal