Edinilen bilgiye göre, olay Yüreğir ilçesine bağlı Seyhan Mahallesi'nde meydana geldi. 43 yaşındaki Gülbahar Soydan adlı kadın, Doğankent'e gitmek için dolmuş duraklarında beklerken, yanına yaklaşan bir kişi kalabalıktan faydalanıp çantasını açarak yankesicilik yöntemiyle içindeki cep telefonunu çalıp uzaklaştı.

Gülbahar Soydan olayı fark edince, "Telefonumu çaldı kaçıyor" diye bağırdı. Bunun üzerine çevredeki vatandaşlar hemen polise haber verdi. Olay yerine yakın olan güven tim ekipleri, yankesicinin kaçış güzergahındaki yerlerde arama yapmaya başladı. Yapılan arama sonucunda eşkale uygun bir kişi Cumhuriyet Mahallesi ara sokaklarında yakalandı. 

Şüpheli, Gülbahar Soydan'ın yanına getirilerek teşhis ettirildi. Zanlının isminin Sefa A. (20) olduğu öğrenilirken, üzerinde yapılan aramada cep telefonu da bulundu. Ancak şüpheli, telefonunun arkadaşına ait olduğunu belirterek, "Telefon emanet ben onu veremem telefon kadının değil ben arkadaşıma şimdi ne derim o emanet telefon" dediği öğrenildi. Ancak yapılan incelmede telefonun Gülbahar Soydan'a ait olduğu belirlendi. 
Sorgusunun ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine götürülen zanlının gülümsemesi dikkat çekti. Zanlı daha sonra adliyeye götürüldü.
Editör: Barış Köksal