Çukurova GİAD, Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü’nde düzenlenen 16’ncı Çukurova CUP’a sponsor oldu. Tennis Europe takviminde yer alan uluslararası turnuvalardan biri olan Çukurova CUP’a, Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Azerbaycan, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Gürcistan, Macaristan,Polonya, Romanya, Ukrayna ve Ürdün’den 138 tenisçi katıldı.
 
67’si erkek 138 sporcunun raket salladığı turnuvanın sponsoru Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, Adana’ya gelen yabancı tenisçilere Adana’ya özgü içerisinde tarihi Büyüksaat Kulesi, Adana baskılı tişört, anahtarlık, kupa ve magnetten oluşan hediye paketleri sundu. Paket içerisine Adana’yı tanıtan Türkçe ve İngilizce yazılar da bırakıldı.
 
Hediye verdiği yabancı sporcuların Adana’nın gönüllü turizm elçisi olduklarını belirten Başkan Sakarya, “Adana’ya gerek yabancı ülkelerden, gerekse Türkiye’nin farklı illerinden gelen tenisçilere Adana misafirliğini, Adana sıcaklığını hissettirmek önemli. Aileleriyle, antrenörleriyle birlikte kentimize gelen yabancı konuklarımızın Adana’dan güzel duygularla ayrılmalı. Adana’nın tanıtımı için hediye verdiğimiz sporcularımız artık birer gönüllü turizm elçileridir. Adana, sporun her dalında yılın 10 ayı hizmet verebilecek, spor kamplarının yapılabileceği bir kentimiz. Bunu en iyi şekilde anlatmalı ve değerlendirmeliyiz. Adana’nın spor turizminden de yararlanmasını sağlamalıyız. 3 yıl önce hayata geçirdiğimiz projelerimizden biri olan Hayalimdeki Adana Proje ve Fikir Yarışması’nda kitaplaştırdığımız projelerden ikisi ‘Futbol Turizmi’ ve ‘Golf Turizmi’ idi. Gerek göllerimiz, gerekse nehirlerimiz ve dağlarımızın değerlendirilmesi ve turizme katkısı için önerilen çeşitli projelerde de farklı spor dallarına yer verilmişti. Bu projelerin de hayata geçirilmesi, Adana’mızın kazanması, Adana’mızın dünya kenti olması için çalışmalarımızı soluksuz sürdüreceğiz” dedi.

 
Editör: Barış Köksal