Şehit İdari Ateşe Bora Süelkan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde Vali Mahmut Demirtaş başkanlığında düzenlenen okul müdürleri ile okul aile birliği yöneticileri toplantısında Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu ile İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve İlçe Milli Eğitim Müdürleri de hazır bulundu. Okul müdürleri ve okul aile birliklerinin yöneticilerinden okulların genel durumu hakkında bilgiler alan Vali Demirtaş, Seyhan’ın özellikle Güney bölgelerindeki okullarında eğitim ve öğretim alanındaki sorunların farkında olduklarını, devamsızlık başta olmak üzere güvenlik, derslik açığı, kaliteli eğitim gibi sorunların çözümü için çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Adana’nın eğitimdeki başarısının arttırılmasının en öncelikli hedeflerinden biri olduğunu kaydeden Vali Demirtaş, okul müdürleri ve okul aile birliklerinin yöneticilerine hitaben yaptığı konuşmada, “Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için eğitime büyük önem vermemiz lazım. Zaman zaman okulları ziyaret ediyorum. Okullarımızda fiziki yetersizliklerimiz var. Derslik ihtiyaçlarımız var. Eğitimde zaman mefhumunun da iyi planlanması gerekiyor. Öğrencilerimizin okullarda daha fazla zaman geçirmeleri konusundaki çalışmalar da sürüyor. Adana’daki akademik başarının da artması gerekiyor. Bunun sağlanmasında okul müdürlerinin çabası büyük önem taşıyor. İyi bir yönetici sorunları analiz eden ve çözen kişidir. Daha iyi bir yönetici pratik olan sorunları süratle çözen kişidir. En iyi yönetici sorun çıkarmayan ve sorun çıkmasını önleyen kişidir. İdareci bilgisiyle kültürüyle, adaletiyle topluma yön veren örnek insandır” dedi.

Vali Demirtaş, okul müdürleri ile öğretmenler arasındaki sağlıklı diyaloğun geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Okul müdürleri olarak, öğretmenlerle sağlıklı diyalog kurun, onları dinleyin, öğretmen odalarını ve derslikleri en güzel şekilde düzenleyin. Okul yöneticilerinin güvenlik konusunda titiz ve duyarlı olmaları şart. Okulunuz çevresinde gördüğünüz herhangi bir olayda hemen emniyet güçlerine haber verin. Göç alan mahallelerdeki eğitim ve öğretim sıkıntılarını çözümlemek için çalışmalarımız var. Bunları en kısa sürede yaşama geçirmeyi planlıyoruz. Adana’daki birinci önceliğimiz eğitim. Devlet olarak, hükümet olarak kaynak sorunumuz yok, yer sorunumuz var. Seyhan’da yer sorununu önemli ölçüde hallettik. Dolayısıyla, derslik sayısını artırmak konusunda önemli mesafeler alacağımıza inanıyorum. Siz değerli okul müdürlerimiz ve aile birliği üyelerimize çalışmalarınızda başarılar diliyorum” ifadesine yer verdi. Toplantı, Vali Mahmut Demirtaş ile okul yöneticilerin, Adana’nın eğitim kalitesinin daha yukarılara taşınması konusundaki görüş alışverişiyle sürdü.
 
Editör: Barış Köksal