Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana’nın ilçe kaymakamları ile bir araya gelerek, “Eğitim, Kamu Hizmetlerinin Sunumu, Adana 2023, Güney Adana Kalkınma Projesi ve Vatandaşla Buluşma Genelgesi” doğrultusunda yapılması gerekenleri açıkladı.

Valilik Toplantı Salonu’nda Vali Mahmut Demirtaş’ın Başkanlığında düzenlenen toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, İlçe Kaymakamları ve İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Demirtaş, Hükümetin 2019 yılında tam gün eğitime geçme hedefleri doğrultusunda, ilçelerde devam eden eğitim yatırımlarının yakından takip edilmesi ve özellikle merkez ilçelerde arasa temini konusunda gayret gösterilmesi gerektiğini söyledi.

İlçelerde eğitim kalitesinin artırılması konusunda çalışma başlatılması, ilçe düzeyinde belirlenen hedeflerin yanı sıra özellikle okul odaklı hedefler belirlenmesini dile getiren Vali Demirtaş, “İlimizin eğitim kalitesinin okul düzeyinde takip edilerek, bu konuda okul müdürleri ile görüşülüp, yazılı hedefler alınmalı; okulların özellikle küçük ve basit onarım ile park bahçe düzenlemesi gibi küçük miktarlı işlerin belediye başkanlarıyla görüşülerek, çözüme kavuşturulmalı” dedi.
 
Kamu hizmetlerinin sunumu

Eğitimde güvenlik, üniversite ve TEOG gibi sınavlar, başarılı öğretmen ve öğrencilerin ödüllendirilmesi, Suriyeli misafirlerin çocuklarının okullaştırılması, gibi konulara değinen Vali Demirtaş, kamu hizmetlerinde vatandaş memnuniyetinin artırılmasını ve vatandaşların dilek ve şikâyetlerinin hassasiyetle incelenmesini belirtti.

Vali Demirtaş, “Adana 2023 Projesi” kapsamında; istenil acil, kısa, orta ve uzun vadeli yeni ve iyileştirme yatırımları ile ilgili tekliflerin ilçe düzeyinde takip edilmesini vurguladı. Vali Demirtaş, ağırlıklı olarak eylül ayında bir bütün olarak başlatılacak projelerle ilgili Seyhan ve Yüreğir ilçe müdür ve personellerin proje konusunda duyarlı olmaları ve saha uygulamaları konusunda proje ekibine yardımcı olmaları gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
Editör: Barış Köksal