İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yılı 4. Toplantısı, Vali Demirtaş’ın başkanlığında yapıldı.

Valilik toplantı salonundaki toplantıya, kurul üyelerini oluşturan kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

2017 yılı yatırım programında merkezi idare ve yerel yönetimler tarafından gerçekleştirilen ve yatırım programında yer alan projelerin yapım aşamasının ayrıntılarıyla ele alındığı toplantıda konuşan Vali Demirtaş, yapımı devam eden ve başlatılması planlanan kamu hizmetlerine büyük önem verdiklerini söyledi.

Vali Demirtaş, yatırım programında yer alan projelerin öngörülen sürelerde tamamlanması için ilgili kurum ve kuruluşlar nezdindeki gerekli işbirliğinin sağlanmasının yanı sıra koordineli çalışılmasının da büyük önem taşıdığını söyledi. Merkezi hükümetin sağladığı bütçe ile ildeki yatırımları yaşama geçirmeye devam ettiklerini belirten Vali Demirtaş, projelerin gerçekleşme oranının sevindirici boyutta olduğunu ifade etti.

Bu arada Adana'nın geçen hafta yoğun olduğunu, önümüzdeki haftanın da yoğun olacağını söyleyen Demirtaş, "Geçen hafta Uluslararası Adana Film Festivali vardı. Önümüzdeki günlerde de bu yıl ilk kez gerçekleştireceğimiz ve üç gün boyunca sürecek olan Adana Lezzet Festivali başlayacak. Bu tür etkinliklerin ve festivallerin ilimizin adını tüm dünyaya duyurmak açısından bizler için ayrıca sevindirici gelişmeler. Yatırım programlarımıza yönelik gelinen aşamaları değerlendirme, kurumlar arası işbirliği ve diyaloğu geliştirme fırsatı bulduğumuz toplantımız vesilesiyle, Adana Lezzet Festivali’ne davet ettiğimiz tüm kurul üyelerimize, ilimizdeki projelerin yaşama geçirilmesi yönündeki gayret ve çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Adana İl Koordinasyon Kurulu 2017 Yılı 4. Toplantısı, yatırım programında yer alan projelerin gerçekleştirilme oranları, maliyet ve ödenek tablosunun değerlendirilmesi, yatırımcı kurum ve kuruluşlarca yürütülen projelerde gelinen aşamanın analiz edilmesi, hedeflere ilişkin sunumların yapılması ile katılımcıların görüş ve önerilerini dile getirilmesiyle sürdü.
Editör: Barış Köksal