Etkinliğe Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Seyhan Kaymakamı Şenol Bozacıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar da katıldı.

Seyhan ilçesindeki Necatibey İlkokulu’nu ziyaret eden Vali Demirtaş, kitap hediye ettiği minik öğrencilerle sohbet etti.

Kitap okumanın önemine de değinen Vali Demirtaş okumanın; düşünceyi besleyen ve geliştiren, görünenin ardındaki görünmeyeni anlamayı sağlayan ve bununla birlikte ülkenin kalkınarak daha ileriye gitmesine katkıda bulunan bir beceri olduğunu dile getirerek miniklere bol bol kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.

Vali Mahmut Demirtaş daha sonra öğretmenlerle bir araya gelerek onların kendisine sunduğu görüş ve önerileri dinledi.

Güney Adana bölgesinde yer alan ilkokullarda eğitimine devam eden öğrencilere kitap okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla hazırlanan “Kitabım ve Okulum Benim Başarı Yolum” projesi kapsamında “Okuma Günü”, “Benim Çizgi Karakterim”, “Kitabım Artık Üç Boyutlu”, “Ailem İle Okuyorum”, “Bana Bir Masal Anlat”, “Yazar Buluşmaları”, “Güneyin Minikleri Tarihin İzinde” ve “Okuma Şenliği” isimli etkinlikler gerçekleştirilecek. Ayrıca öğretmenlere yönelik drama atölye çalışmaları, öğrencilere yönelik yarışmalar, gezici kütüphane etkinlikleri, kütüphane ve müze gezileri düzenlenerek öğrencilere okuma bilinci kazandırılacak.

Editör: Barış Köksal