Park Zirve'de gerçekleşen etkinlikte dizi ve sinema filmi ekibine hitap eden Vali Mahmut Demirtaş, yapımcı, senarist ve oyunculara Adana'nın tanıtımına sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür etti. 

Vali Demirtaş, "Güney Adana Kalkınma Programı" kapsamındaki çalışmaları anlattı. Sinema filmi ve dizilerin senarist, yapımcı ve oyuncularına, büyük önem verdiğini vurguladığı Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında, kentin güneyi ile kuzeyi arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak ve pozitif entegrasyonu sağlamak amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar hakkında ayrıntılı bilgiler veren Vali Demirtaş, “Adana'yı güneyi ile kuzeyi her alanda marka şehir yapmak istiyoruz. Bunun için de gece gündüz var gücümüzle çalışıyoruz. Güney Adana'yı eğitimde, sağlıkta, güvenlikte ve sosyal anlamda kenti aynı seviyeye getirecek projelere imza atarak, “Modern ve Marka Şehir Adana” hedefimize doğru büyük bir gayret içerisindeyiz. Bu konuda Güney Adana Kalkınma Programı dolayısıyla hazırlamış olduğumuz projelerimizi anlatan kitapçıkları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Şimdiden kentimize sağlayacağınız katkIlar için teşekkür ediyorum” dedi. 

Vali Mahmut Demirtaş, Adana’nın bir kent kültürüne sahip olduğunu dile getirerek, Çukurova’nın birçok yazar, sinema ve tiyatro oyuncularını bağrından çıkarttığını, her şehirde ve ülkede olabilecek olumsuz görüntülerden çok festival şehri olan Adana’nın bir çok güzellikleri olduğunu ve bu yönünün ulusal medyada daha çok yer bulmasını da vurguladı. 

Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari'nin de katıldığı yemekli toplantı, Adana'nın sahip olduğu değerlerin tanıtımı konusunda görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

Editör: Barış Köksal