İl Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen bilgilendirme toplantısına Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu, milli eğitim müdür yardımcıları ile şube müdürleri katıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, yaptığı sunumda kentteki okulların fiziki durumu, idareciler, öğretmenler ve Adana’daki eğitimin Türkiye ortalamasındaki yeri hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Vali Mahmut Demirtaş ise, Adana’daki derslik açığının hızlı bir şekilde düşürülmesi konusunda yapılan çalışmalara hız verilmesini istedi.

Eğitimde daha modern dersliklere ihtiyaç olduğunu vurgulayan Vali Demirtaş, devletin yaptığı okulların yanı sıra hayırsever insanların desteklerinin de çok önemli olduğunu ve derslik sorununun çözümüne katkıda bulunacak hayırseverlere her türlü kolaylığın sağlanacağını ifade etti.

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG) ve Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) sıralamasında Adana’nın Türkiye ölçeğindeki sıralaması hakkında da bilgi alan Vali Demirtaş, her alanda olduğu gibi özellikle de eğitimde Adana’nın başarı çıtasını daha da yukarıya çıkarmak için gerekli fizibilitelerin yapılacağını ve bunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Vali Demirtaş, okulların tatil döneminde olduğunu hatırlatarak, eğitim-öğretim dönemi başlamadan tüm okulların fiziki durumlarının idareciler tarafından gözden geçirilerek, yapılacak tadilatların bir an önce bitirilmesi talimatını da verdi.
Editör: Barış Köksal