Kadirli’deki çiftliğini kumarda kaybeden Ercan Yılmaz, iddiaya göre, 1994’de erkeklere satmaya kalkıştığı kızı N.Y.’ye (12) birkaç kez tecavüz etti. Kızları N.Y., 6 yaşındaki M.Y. ve 5 yaşındaki S.Y. ile birlikte Adana’ya yerleşen Yılmaz, 5 yaşında Emine isminde kızı olan Raziye T. ile nikahsız yaşamaya başladı.

Yılmaz, ilk eşi Habibe’ye uyguladığı şiddeti ikinci eşi Raziye T'ye de uygulamaya başladı. Yediği dayaklara dayanamayan Raziye T., evi terk edip kaçtı. Tespihçi Yılmaz, annesi gidince devamlı ağlayan Emine’yi yere çarpıp, döverek öldürdü. Ardından cesedini kimsenin bulmaması için tespih makinesiyle küçük parçalara ayırıp kızları N.Y ile S.C.’ye çöpe attırıp kayıplara karıştı. Sokakta kalan 3 kız çocuğuna devlet sahip çıktı. Çocuk Yuvası’nda kalan 3 kız kardeşten, N.Y. babasının kendisine tecavüz ettiğini, üvey kardeşleri Emine’yi de öldürdüğünü iddia etti.

Bu iddialar üzerine, 2004’de Yılmaz hakkında Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 2010’da yakalanıp tutuklanan Yılmaz, hakkındaki iddiaların iftira olduğunu söyledi. Mahkeme heyeti, Yılmaz’ı 2011’de kızına ‘tecavüz’ suçundan 22 yıl hapse mahkum ederken, üvey kızını öldürmekten ise ‘cesedin bulunamaması’ nedeniyle beraatına karar verdi. Yargıtay, ‘tecavüz’ suçundan verilen cezayı onarken, üvey kızını öldürmekten verilen beraat kararını ise bozup, cezalandırılmasını istedi. Yerel mahkemede yeniden yargılanan Yılmaz, eski savunmalarını tekrarlayıp suçlamaları kabul etmedi. Yılmaz, “Kızımın ırzına geçtiğim yalan. Öldürdüğüm söylenen çocuk da o tarihte annesi ile birlikte gitti. Annesi evlatlık vereceğini söylüyordu. Karımla sorunlu ayrılmıştım. Bana iftira atılıyor” dedi.

Mahkeme heyeti, üvey kızını öldürdüğü iddiasıyla beraat eden sanık Ercan Yılmaz’ı bu kez 30 yıl hapse mahkum etti. Öldürüldüğü iddia edilen Emine’nin cesedi hala bulunamadı.

Editör: Barış Köksal